Wysłany: 2011-05-26, 14:33 tutchpad - "stuknięcie" paluchem jak LPM
W jaki sposób uruchomić funkcję tutchpada żeby traktował szybkie stuknięcie paluchem jak kliknięcie lewym przyciskiem myszy?
Udało mi sie to kiedyś uruchomić ale po reinstalacji systemu nie mogę tego powtórzyć. Przyzwyczaiłem się do tej funcji i bardzo mi jej brakuje.
Potrzeba PS2Trackpad, na PS2Mouse to nie będzie działać.
Kłamiesz A na dowód wyślę ten post "stukając" w wyślij na VoodooPS2Mouse
artis, jakiego kexta (i pluginu) używasz do PS2? Voodoo czy Apple? Gdzie masz je umieszczone?
U mnie na przykład na ApplePS2 tap-to-click działać nie chciało gdy AppleACPIPS2Nub oraz ApplePS2Controller były w /E/E, za to niedawno testowałem z PS2Controller w /S/L/E i wtedy stukanie działało.
Jeśli masz VoodooPS2 z pluginem Trackpad to musisz włączyć stukanie w preferencjach (gładzika lub voodoops2).
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Z tym jest taka kwestia, że u jednych działają oba, u innych tylko jedno (u mnie na VoodooPS2Trackpad touchpad nie działa w ogóle) - które działa i które lepsze każdy musi sprawdzić indywidualnie, innej rady nie ma
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.