Wszyscy pamiętający świetnie komputery Amiga powinni wypróbować E-UAE, emulator amigi pod OSX. Co prawda brakuje mu wiele do windowsowego winuae ale taki hicior jak Franko pięknie na tym działa. Nie będę się rozpisywał o możliwościach konfiguracyjnych programu, bo mój post ma raczej charakter informacyjny. Polecam wszystkim dla których Amiga jest wiecznie żywa. Ja osobiście pod windowsem na winuae mam OS3.9 tu jeszcze nie próbowałem instalować, ale i za to się zabiorę.
A tutaj mały zrzucik ekranu:
Dokładnie w porównaniu do WinUEA wygląda to bidnie ale ważne że jest. Tak na marginesie dla początkujących z workbenchem polecam doskonale skonfigórowanego gotowca AmiKit
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.