Ja na 10.5.8 używałem Tlena 7 i nie miałem z nim problemów.
Na 10.6.2 musiałem zainstalować kadu (Tlen jeszcze nie działa) i też jak narazie nie ma problemów.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ja jako "powiadamiacza" używam ByteController , który służy mi również do sterowania iTunes (pokazuje przyciski sterowania w "pasku w góry" - tzn. menu bar). Można nim również sterować iTunes za pomocą skrótów klawiaturowych (wówczas można również i głośnością itp.).
Kod:
http://www.bytetastic.com
Cytat:
ByteController to darmowy program do sterowania iTunes z systemowego paska menu. Można za jego pomocą przewijać piosenki, zatrzymywać i wznawiać odtwarzanie, a także uruchamiać iTunes.
ByteController jest genialny w swojej prostocie. Umieszcza na pasku menu systemowego przyciski rodem z Apple Remote. Dzięki temu można zmienić piosenkę w iTunes bez potrzeby przełączania okien. W skali makro zaoszczędza to sporo ruchów myszą i dodatkowych kliknięć.
ByteController pomimo banalnej wręcz idei jest dość zaawansowany i ma wiele funkcji dodatkowych. Pozwala wybrać wygląd przycisków, a także obsługuje powiadomienia Growl. Można ustawić, aby program uruchamiał się automatycznie po starcie systemu, a także czy ma być widoczny przez cały czas, czy tylko przy włączonym iTunes.
Jeśli korzystasz z iTunes to ByteController jest po prostu niezbędny. To mały program dający dużo zadowolenia.
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Ja do odtwarzania filmów używam PYM Playera. Dla polskich użytkowników jest super, automatycznie pobiera napisy z napi-projektu, odtwarza większość formatów bez problemu, dzięki wbudowanym kodekom.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ja do odtwarzania filmów używam PYM Playera. Dla polskich użytkowników jest super, automatycznie pobiera napisy z napi-projektu, odtwarza większość formatów bez problemu, dzięki wbudowanym kodekom.
A odtwarza napisy pod obrazem czy w nim tak jak VLC i nie znalazłem ustawień żeby to zmienić ?
_________________ iPhone 3GS iOS 5.1 / OSX 10.7.3 ASUS P5G41T M LX|| Q6600 || G41/ICH7 || ALC 887 || DDR3 4GB ||GeForce 8400 GS|| Maxtor 500 GB SATA || DVD SATA ||
Co do tych filmów i PYM. Pojawiła się nowa wersja, oznaczona numerkiem 4.0.
Przyjrzyj sie zmianom **holkov**, jest to co szukałeś
Kod:
PYM Player 4 umożliwia m.in.:
- uporządkowanie filmów w bibliotece,
- automatyczne pobieranie napisów z witryny NapiProjekt,
- obsługę za pomocą pilota, wybieranie filmów z biblioteki na pełnym ekranie,
- pobieranie okładek seriali TV z serwisu TheTVDB.com,
- kontynuowanie odtwarzania filmów od ostatniego miejsca,
- zmianę położenia napisów, w tym umieszczenie ich poniżej filmu,
- zmianę barwy dźwięku za pomocą wbudowanego korektora,
- wymuszenie wzmocnienia siły głosu,
- włączanie filtrów poprawy jakości obrazu,
- odtwarzanie m.in. plików avi, mpeg, rmvb i mkv,
- eksportowanie filmów z napisami do iPhone'a lub iPoda za pomocą mencodera,
- podawanie własnych parametrów eksportu,
- działa na Makach z Intelem bez pośrednictwa Rosetty,
- ma dołączoną pomoc hipertekstową (z obrazkami).
szczególnie to "kontynuowanie odtwarzania filmów od ostatniego miejsca," mi sie podoba. Brakuje mi tej opcji w VLC. Może przerzucę się na jakiś czas na tego PYM Playera hmmmm - warto?
Kod:
http://pym.uce.pl/pymplayer.html
PYM Player 4 (wersja 4.0.0)
Cytat:
Poprawki w kompilacji 77
(nr kompilacji widać w prawym dolnym rogu okna informacji o programie)
- usunięty błąd powodujący zamykanie się PYM Playera po wyłączeniu otwierania biblioteki w preferencjach.
Zmiany w wersji 4.0.0
- biblioteka z podziałem na kategorie i grupy,
- możliwość użycia zewnętrznej ścieżki dźwiękowej,
- nowa binarka mplayera,
- obsługa mencodera (możliwość eksportowania filmów),
- możliwość korygowania opóźnienia dźwięku filmów w bibliotece,
- możliwość korygowania proporcji obrazu filmów w bibliotece,
- kategoria ,,Filmy na teraz'',
- obsługa aluminiowego pilota Apple i systemu 10.6,
- obsługa Blipa (możliwość polecania filmów),
- nowy tryb przeglądania biblioteki na pełnym ekranie,
- możliwość użycia kilku różnych napisów z katalogu z filmem,
- usługa systemowa do pobierania napisów z NapiProjektu,
- automatyczne sprawdzanie uaktualnień.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ostatnio zmieniony przez Marucins 2010-03-31, 11:45, w całości zmieniany 2 razy
Używam od zawsze pym playera, przypadł mi najbardziej ze względu na najlepsze napisy. Wersja 3.0.7 zawsze odtwarzala mi film od ostatniego miejsca. Biorę się za wersje 4
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.