Witam,
wszystkich na nowym forum.
W dziale Aplikację chciałbym zapytać was o Soulseeka na osx, jest kilka klientów, ale chciałbym poznać wasze opinie na ich temat lub innych programów tego typu.
Pozdrawiam
_________________ Retail na P5K C2D i wszystko gra
niech będzie temat, pomyłki się zdażają.
co do Soulseeka, to nadal poważne narzędzie dla bardziej wyszukanych gustów
i raczej z historią kojarzy się LimeWire.
A z aplikacji znakomita jest AppDelete, używam, przed momentem do odinstalowania
powyższego LW.
_________________ Retail na P5K C2D i wszystko gra
To ja się podzielę też. Ale zestaw aplikacji tyczy mojego "prawdziwego" maka (powerPC!) a nie hackintosha (któren to formalnie nie działa).
Safari + safari glims + safaristand: z tymi dodatkami safari jest najzaje... ten, przeglądarką jaką można sobie na maka wyobrazić.
iFreeMem (firmy activata) - bardzo przydatne narzedzie do wywalania smieci z RAMu
Transmission: torrent
Transmit: ftp
Smultron: programowanie
Developer Tools/Quartz Composer: tego się nie da opisać
Pixelmator: grafika
Flash CS3: wiadomo.
Desktop Curtain: do ukrywania syfu na biurku. fajna sprawa.
ScreenShade: do pracy w nocy (przyciemnia ekran).
Z pospolitszych:
iWork: ze szczególnym uwzględnieniem Keynote'a i Pages
iLife: garageBand szczególnie
Aperture: jako alternatywa dla iPhoto
Kadu (bo Adium się wysypał)
a oprócz tego microTunes (taki kontroler do itunes sobie zrobilem / widget) wyciagniety na pulpit z dashboardu (developer mode).
poza tym growl notifier (kazdy musi go mieć!)
Ja zaś znalazłem całkiem ciekawą aplikacje pod nazwą SpaceSuit, która pozwala na wyświetlanie w spaces innej tapety na każdym z pulpitów. Jak dla mnie bomba
Ja zaś znalazłem całkiem ciekawą aplikacje pod nazwą SpaceSuit, która pozwala na wyświetlanie w spaces innej tapety na każdym z pulpitów. Jak dla mnie bomba
O - też czegoś takiego szukałem... bo nigdy nie wiadomo od razu który desktop jest włączony.
Hyperspaces działa w podobnej manierze; natomiast YouControl Desktops (płatne, ale w prosty sposób da się go scrackować, czyli wyrwać demona z programu) pozwala np. na zmianę animacji przerzucania spacesów...
...ta domyślna, systemowa okazuje się jednak najlepsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.