Wysłany: 2011-06-26, 23:31 Asmax AR1004G Netia + Mac OS X
Witam. Po przeprowadzce na dzień dobry problem - brak neta na Mac OS X z routerka Asmax AR1004G (od netii). Na windowsie wszystko śmiga. Połączenie z routerkiem jest ale neta brak, czy to po Lanie czy po WiFi. Podłączyłem pomiędzy Asmaxem a moim kompem Linksysa WRT54GS i na Win jest OK, a na Macu nadal kupa. Z tego co widze to jest to częsty problem. Czy ktoś się spotkał z tym routerem (Asmax AR1004G) ?
Mam soft od netii, mogę wgrać oryginalny najnowszy soft od Asmaxa - będę miał więcej opcji, brak skórki netii i MOŻE się coś poprawi - boję się tylko że stracę gwarancję od Netii
Sprawdzałeś co padło, może to tylko kwestia np rozpoznawania nazw... pingnij jakiś host po IP i nazwie kanonicznej i będzie wiadomo.
PS A ten router nie można uruchomić w trybie bridge?
PSS I polecam telefon do netii i dokładnie wyjaśnienie problemu z spisaniem numeru zgłoszenia - będzie podstawą do obniżenia rachunku - bo sprzęt przez nich dostarczony nie działa.
Badziewny soft przerabiany przez netie... Zrobiłem rebranding do oryginału, ustawiłem na nowo routerek, doszło trochę nowych opcji i śmiga jak marzenie i na Win i na Mac.
Problem jednak będą mieli użytkownicy Asmax'a AR1004g v2 ponieważ nie da się w nim zrobić rebrandingu. Wtedy tylko bić do netii/tpsa w razie kłopotów.
314TeR napisał/a:
PS A ten router nie można uruchomić w trybie bridge?
Tak.
314TeR napisał/a:
PSS I polecam telefon do netii i dokładnie wyjaśnienie problemu z spisaniem numeru zgłoszenia - będzie podstawą do obniżenia rachunku - bo sprzęt przez nich dostarczony nie działa.
Zanim oni doszliby OCB to 10 razy zmieniliby router i dalej by nie działało. Wole zawsze najpierw sam rozwiązać problem.
Nie próbowałem bo na obecnym mieszkaniu będę tylko 2 miesiące, mój TL-WR1043ND jest jeszcze w Krk, a WRT54GS to padaka i posypał się wczoraj po 30 min (cały czas sypie się soft i trzeba go reanimować). Muszę go wywalić bo tylko graci - padł mi hardware w nim bo cały czas był podkręcony bez dodatkowego chłodzenia przez 3 lata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.