Jak wygląda teraz instalacja OS X na laptopach z tą platformą ?
Próbowałem uruchamiać instalator Liona na kilku takich NB i za każdym razem wykrywana jest tylko karta graficzna zintegrowana Intel HD 3000
Nie kminie tego chyba do końca.. Mam rozumieć, że na chwile obecną nie da się odpalić 2giej karty ?
Np. konfiguracja HP G7-1130ew i5-2410M ATI6470 - Instalka uruchamia się na HD 3000 a 2ga karta widziana jest jako - "Monitor" PCIe.
Czy ktosik może coś wiecej powiedzieć mi na ten temat ?:) Jak to miało miejsce w przypadku poprzedniej platformy gdzie przecież grafika też była integrowana z procesorem ?
Wyłącz HD3000 w biosie. Oby z 6470 nie było problemu - wyciąganie EDID = problemy ze sleep, wyświetlaniem obrazu (przez przełączeniem przez VNC) itp. Wtedy Ratuje Cię tylko HD3000 i na szczęście jest w pełni obsługiwana z QE/CI. Wcześniejsze karty zintegrowane HD nie były obsługiwane. Z tego co wiem HD2000 nadal nie działa.
No właśnie problem w tym, iż pooglądałem sobie biosy kilku laptopów : HP/Lenovo/Samsung na Sandy i w żadnym nie ma możliwości wyłączenia tej karty w biosie.
Generalnie temat jest taki ogólnikowy ponieważ zastanawiam się dlaczego w starszych iX które też posiadały układ graficzny bez problemu działały karty niezintegrowane a tutaj za każdym razem działa jedynie Intel HD 3000. Czy brało się to z tąd, że Mac OS nie obsługiwał tych kart? a te obsługuje i nagle widzi tylko je ?
Generalnie temat jest taki ogólnikowy ponieważ zastanawiam się dlaczego w starszych iX które też posiadały układ graficzny bez problemu działały karty niezintegrowane
Chyba jak ten zintegrowany został niskopoziomowo zablokowany przez producenta...
Jeśli znasz przykład chociażby odpalonej nvidii z technologią optimus (oczywiście pod OS X) podziel się nim, cała ludność OSx86 będzie Ci wdzięczna!
sinoseven napisał/a:
Czy brało się to z tąd, że Mac OS nie obsługiwał tych kart? a te obsługuje i nagle widzi tylko je ?
Obsługiwał Intel HD 5xxx, przynajmniej te w MBP 15" gdzie miałeś nvidia + Intel HD właśnie.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.