Forum OSx86 po polsku Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Dżwiek stereo przeniesiony na więcej kanałów
Marucins 
Witcher

Wysłany: 2010-01-23, 22:23   Dżwiek stereo przeniesiony na więcej kanałów

Chciałem podzielić mój sygnał z MP3 stereo na więcej kanałów np w iTunes. Aby dźwięk był lepszy a nie grały tylko 2 głośniki.

Okazało się że nie ma żadnego pluginu, a tym bardziej alternatywnego playera. Grzebiąc dalej natrafiłem na: Jack OS X

Jack (the Jack Audio Connection Kit) is a low-latency audio server, written originally for the GNU/Linux operating system, and now with Mac OS X support. It can connect any number of different applications to a single hardware audio device; it also allows applications to send and receive audio to and from each other.

Jack is different from other audio server efforts in that it has been designed from the ground up to be suitable for professional audio work. This means that it focuses on two key areas: synchronous execution of all clients, and low latency operation.

Kod:
http://www.jackosx.com/

Albo nie umiem go konfigurować albo potrafi tylko podzielić sygnał z 1 źródła. Tak więc moja konfiguracja 3 analogowe dla 6 kanałów nie sprawdziła się.

Znalazłem też UpMix tylko że Shareware / USD 495.00 :]

· Stereo-to-5.1 upmixing with integrated mixer, ambiance generation, LFE generation and enhancement
· Folddown button allows you to check surround mix in stereo
· Mirror button lets you hear stereo source doubled in surround channels
· Compare button lets you switch between original and immersive mix

Dość stara wersja aplikacji z początku 2009. W przypadku gdzie Jack OS X ma specjalną wersje dla snow pod 32 jak i 64 bity ta nie ma ani słowa.

No nic, będę szukać dalej.
Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctura NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) @ 1523MHz # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS

Odpowiedz do tematu