Nie wiecie czasem czy jest już gg na OS X'a, bo szukałem jakichś informacji i narazie nie mam nic
Narazie nie ma , ale słyszałem że wraz z pojawieniem si nowej wersji na windowsa - gg wersji 11 pojawi sie oficjalna wersja gg na mac os i linux. Myślę ze tak za kilka miesięcy wyjdzie, ale jak wyjdzie to i tak bedzie obsługiwac tylko siec gg. Polecam (sam korzystam i chwale sobie) komunikator Adium - polska wersja, obsługa gg , jabera , chat facebooka , twittera i kanałów IRC i inne. Do tego są rożne pluginy, tematy dla wyglądu, inne emotikony
mi tez sie nic wiecej nie udało dowiedzieć podobnie jest z "MyTribe" - dalej tylko Beta :(
My tribe polecam spróbowac, gg na mac os nawet bety jeszcze nie ma. My tribe nawet dobrze działa.
Kod:
mytribe
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii
mytribe
komunikator internetowy
Producent onet.pl
System operacyjny Microsoft Windows, Linux, MacOS
[code]www.mytribe.com[/code]
mytribe - wielofunkcyjny komunikator internetowy, tzw. komunikator społecznościowy, stworzony przez firmę ADEO na zlecenie onet.pl. 28 kwietnia 2010 po trwających od stycznia 2010 testach wydano wersję stabilną.
Program posiada funkcje klienta poczty elektronicznej, czytnika kanałów RSS, obsługuje również popularne serwisy społecznościowe i blogi. Wtyczki obsługujące poszczególne serwisy udostępniane są na otwartej licencji[1].
Obsługa protokołów i serwisów [edytuj]
Protokoły komunikacyjne [edytuj]
chodziło mi o eksport listy kontaktów na serwer - Adium zapisuje tylko numer ale nazwy kontaktu juz nie :(
Czy oby na pewno? Jak wpiszesz nazwy w Adium (pamiętaj iż domyślnie on nie nadaje nazw on korzysta z nazewnictwa katalogu publicznego) to powinno być ok. Przynajmniej ja takich problemów nie zaobserwowałem.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
nie rozumiem, to jak mam kogos dodać zeby po wyeksportowaniu kontaktów czy to do pliku czy na serwer nie zapisywał tylko samych numerów w miejscach na nick, imie, nazwisko?
Noo. Adium się bardzo poprawił przynajmniej dla mnie, bo wcześniej powyżej któregoś tam miliona, tylko wywalało komunikat, a ostatnia odsłona poprostu działa poprawnie, wreszcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.