Wysłany: 2010-07-10, 15:15 Gry -> WineBottler, Crossover, itd
Od czasu do czasu człowiek chce się rozerwać - pograć w coś. A to że na Mac'a nie koniecznie znajdzie to co lubi to niepodważalna prawda.
Jeszcze jakiś czas temu próbowałem zagrać w "Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth" na swoim dosyć mocnym jak na tamte czasy notku XPS M1710. Przy grze z 2006 roku i jej wymaganiach: Pentium III 800 MHz, 256 MB RAM, karta grafiki 128MB (GeForce 4 lub lepsza), 2 GB HDD, Windows 2000/XP - Crossover Game spocił się razem z całym sprzętem.
Lag na lagu i duże problemu z dźwiękiem.
Światło dzienne zaraz po pojawieniu się Snow ujrzały podrasowane w lepsze wsparcie grafiki, virtualen maszynki. Głównie mowa tutaj o Parallels Desktop. Ale z racji tego iz nie trawie tego programu i od X czasu korzystam z VMware, a na mac'u z VMware Fusion. Zostałem przy tym programie co bardzo źle wspierał granie na wirtualnej maszynie - nie ma co się dziwić.
Multi boot poza kilkoma aplikacjami pod Windows jest także taka "konsola do gier". Tylko najgorzej że jak coś am robię czy w coś gram jestem odcięty od wszystkiego.
Ostatnio spróbowałem darmową aplikację która używam do uruchamiania kilku programów z pod Mac'a WineBottler w wersji 1.1.44. Jakie było moje pozytywne zaskoczenie jak zobaczyłem w pełni działająca grę "Disciples III: Renaissance" - bez przycinki, z ładnym dźwiękiem - prawie jak pod windows, pełny playable.
Przy full detalach i rozdzielczości natywnej czyli 1920 x 1xxx (troszkę zmieniło rozmiar z racji fragmentów Findera i pulpitu z OSX) Przy wymaganiach Core 2 Duo 2.6 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 7600 lub lepsza), 4 GB HDD, Windows XP/Vista - coś niesamowitego.
Pod najnowszym Ubunty gra nie nadaje sie do użytku - nie ma co na przyszłość szukać tam informacji odnośnie grywalności i naszego SYSTEMU.
Na stronie łepka od WineBottler zapowiadana jest kolejne wersja 1.2 która ma przynieść wiele zmian
Kod:
http://mike.kronenberg.org/?p=431
ps. Jak coś namierzę, tzn coś do grania napisze jak to wygląda.
Aż korci mnie aby sprawdzić: "Mass Effect 2" (gdyż kurzy się a skakać miedzy platformami bardzo nie lubię)
//Edit
Wziąłem się za Mass Effect 2 tylko jak mam pod montować obraz z DVD nr 2 aby instalator mógł go załapać, a nie krzyczeć włóż drugi dvd ??
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.