Wysłany: 2011-11-24, 20:53 iBook G4 i brak Polskiego
Witam Mam prblem Moja mama dostała MacBooka z zainstalowanym systemem 10.3.5 i zaktualizowałem go do 10.3.9 Mimo że ustawiałem język polski w International to sam system jest po angielsku i moge tylko pisać z polską czcionką Ja sobie radzę z ty językiem ale mama raczej sobie nie poradzi ...
Jest jakiś sposób na spolszczenie tego MacBooka ??? Bardzo proszę o pomoc.
Ok przepraszam Chciałem się tylko dowiedzieć czy jest możliwość dogrania polskiego do tego systemu
Nie... może znajdziesz jakieś "spolszczenia", były takie jakieś dziwne wydumki wydawane przez SAD, ale działało to tragicznie i z regóły kładło system...
Polski język został w pełni zaimplementowany ponownie dopiero od 10.5.0.
Można wgrać Leoparda na ten sprzęt (10.5 to ostatnia wersja OS X na PPC), ale szybkość działania zapewne nie powali na kolana...
Moim zdaniem lepszym pomysłem byłaby instalacja Tigera, do którego polonizacja jest bardzo łatwo dostępna w google pod hasłem Tiger_PLU.zip. Po wgraniu aktualizacji 10.4.11 i następnie polonizatora nie powinno być żadnych problemów z funkcjonowaniem systemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.