Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
ipad
linku 

Wysłany: 2010-07-22, 10:51   ipad

Witam wszystkich :)
Ostatnio przymierzam się do kupna ipada, ale w sieci ostatnio aż huczy od nowinek że szykuje się wysyp tabletów.
Mnie inne tablety niż ipad nie interesują ale za to czy pojawienie się konkurencji na rynku spowoduje spadek ceny ipada ?
W połowie sierpnia chce zakupić ipada ale hm.. może warto poczekać ?
AUDIO:: ALC889A(O/I WORK)

314TeR 
Administrator

Wysłany: 2010-07-22, 11:14   

linku napisał/a:
Mnie inne tablety niż ipad nie interesują ale za to czy pojawienie się konkurencji na rynku spowoduje spadek ceny ipada ?

Pytanie czego oczekujesz od takiego tabletu... jeśli ma być to przede wszystkim webbrowser, to możesz się sromotnie zawieść... iPad to mocno wyreklamowany gadget, który egzystuje w ścisłym powiązaniu z sklepami apple'a... jeśli chcesz mieć na nim coś ponad to co jest dostarczane w standardzie, to będziesz musiał to zakupić.

Tutaj konkurencyjne rozwiązania nadrobią ten dystans dużo szybciej niż jak to było w przypadku iPhone'a.

Osobiście uważam że kupowanie dziś tabletu i to w szczególności iPad'a jest zbyt lekkomyślne... zresztą wystarczy spojrzeć jak działał jak był rozwijany i do czego nadaje się dzisiejszy iPhone 2G. Za pół roku będzie wysyp tabletów praktycznie z wszystkich firm, na przyszły rok zapowiadane są premiery urządzeń m.in. takich potentatów jak ASUS, i to nie tylko na bazie sprzętu "zintegrowanego" ale też opartego o procesory intela Core 2 Duo ULV, a taka zabawka z C2D to praktycznie pełnosprawny komputer z ekranem dotykowym, na którym zainstalujesz dowolny system. A do wyboru będzie Jolicloud, Android 3.0, Ubuntu Tablet Edition i innej maści systemy specjalne napisane pod tablety, systemy które pozwolą Ci na pracę z dokumentami, odtworzą flash.
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh
| Piszę poprawnie po polsku!

linku 

Wysłany: 2010-07-22, 12:25   

Gram po różnego maści klubach oraz studiuje grafike a wiadomo nie wszędzie ze sobą zabiorę laptopa i tablet.
Rysownik jasne, ale ipad ma w sobie coś magicznego :)

aplikacje które mnie przekonały to

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=uZ44S17mHO4
Autodesk sketchPro
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=kMqoyAIFV0M
Akai pro
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=CeVx5PQERKE
Korg iElectribe

a wiem że ma jeszcze powstać mobilny photoshop :)

Wiem że tablety które będą pracowały pod systetem windows 7 będą miały konfiguracje mocniejsza, wyjścia usb itd.
ale mam obawy co do softu i dostępności aplikacji.
A ostatnio przeczytałem że po jailbreaku na ipadzie do wejścia usb można podpiąć kamerke lub dysk zewnętrzny.

Linki zewnętrzne podajemy w formie code. Proszę przeczytać regulamin forum!
AUDIO:: ALC889A(O/I WORK)

314TeR 
Administrator

Wysłany: 2010-07-22, 13:20   

linku napisał/a:
Gram po różnego maści klubach oraz studiuje grafike a wiadomo nie wszędzie ze sobą zabiorę laptopa i tablet.
Rysownik jasne, ale ipad ma w sobie coś magicznego :)

Tylko ile w tym prawdziwego programu i narzędzia, a ile gadżetu.

linku napisał/a:
Wiem że tablety które będą pracowały pod systetem windows 7 będą miały konfiguracje mocniejsza, wyjścia usb itd.

Raczej wielu tabletów z win 7 się nie spodziewaj ;-)
linku napisał/a:
ale mam obawy co do softu i dostępności aplikacji.

Tu się zgodzę że wybór aplikacji na iPhone/iPad'a jest potężny, ale pamiętaj że wszystkie sensowne są płatne.
linku napisał/a:
A ostatnio przeczytałem że po jailbreaku na ipadzie do wejścia usb można podpiąć kamerke lub dysk zewnętrzny.

Z tym będą ciągkle problemy... nowa wersja systemu, nowy JB i nowa walka... tu akurat bym nie nastawiał się że "zawsze" i "na pewno".

Wg. mnie dwa ważne problemy iPad'a to brak wielozadaniowości, ale wiemy że niedługo ona już będzie, i drugi to podłączanie zwykłych urządzeń USB... jak klucz USB z plikami, kamera DV, drukarka czy inne ustrojstwa...

Osobiście jestem obecnie przeciwnikiem iPad'a a przynajmniej do czasu aż konkurencja nie pokaże co moża, a co nie... z czystym sumieniem można powiedzieć że dopiero za rok będzie jasne na ile użyteczny jest iPad a ile konkurencja. Obecnie to co daje iPad do wg mnie za mało aby uzasadnić jego cenę.
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh
| Piszę poprawnie po polsku!

Odpowiedz do tematu