Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-15, 11:01
O ile sprawa antety, to faktycznie wstyd, to czepianie się reklam świadczy albo o subiektywnym złym nastawieniu, albo przysłowiowych "klapkach na oczach"
Obejrzyj inne reklamy jakie lecą w telewizji. Czy one mają więcej wspólnego z rzeczywistością?
Tak wygląda reklama, na całym świecie i we wszystkich dziedzinach. Samochody skaczą i latają, z telewizorów wychodzą bohaterowie filmów, a inteligentne nano-elementy usuwają plamy z Twojej koszuli 99% procent zdjęć, które widzisz w reklamach są montowane lub poprawiane w Photoshopie.
Wracając do antenki to też wątpię by software mógł skutecznie rozwiązać problem ewidentnie hardwareowy... Również wątpię by apple przyznało się oficialnie to takiego błędu.
Obstawiam, że po cichu zmienią konstrukcję, i poprawią sprawę u tych, którzy będą dobijać się do serwisu - choć pewnie z naszym pięknym kraju będzie z tym gorzej. A ludzie i tak będą kupować...
Wszystkie reklamy są fałszywe ale czemu nie możemy się z nich pośmiać
Czy po cichu? Apple i konferencja dla mediów już w piątek o 19.00 naszego czasu - będą się tłumaczyć oj będą
- Uważajcie na niskie loty akcji (aktualnie mamy $252, a było aż $274)
- Prawdopodobnie program wymiany aparatów będzie kosztować korporację z Cupertino 1,5 miliarda dolarów
ps. mam nadzieje iz puszcza to w sieć - zobaczymy co potrafi zdziałać PR
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
- Prawdopodobnie program wymiany aparatów będzie kosztować korporację z Cupertino 1,5 miliarda dolarów
Jeśli nie chcą stracić twarzy to muszą podjąć konkretne kroki... Osobiście raczej nie wierzę że wezmą otwarcie na klatę sprawy wymiany... będą ubierać w piękne słowa ochy i achy... dorzucą XYZ aktualizacji softu, teraz po cichu wypuszczają "odświeżony" model i będą czekać aż problem rozejdzie się po kościach... w końcu odświeżony model będzie działał poprawnie, więc procentowo będzie coraz więcej "zadowolonych"...
Jestem...chyba uzależniony od części produktów od Apple. Myślałem że dam radę wstrzymać się z kupnem kolejnej generacji telefonu... a gdzie tam. Trwało to do dzisiaj.
Chciałem poczekać do końca września - zobaczyć jaką alternatywę pokaże dla nas Apple w sprawie ginącego zasięgu.
Za parę dni powinienem być szczęśliwym albo i nie, posiadaczem iPhone 4 32 GB
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-13, 20:00
No i tak to wygląda. Najpierw wylewamy na produkt "wiadro pomyj", a potem kupujemy Nie ma to jak konsekwencja.
Najwyraźniej apple jest w ogólnie pojętej sprzedaży mistrzem świata, skoro nawet krytycy muszą kupować! Hehe
To co be, krytykuje jak każdy chyba.
Ale jak zaprze się to nie ma bata taki, iPad nigdy nie kupie - od razu raził mnie. Swoją droga jak coś razi dobrze jest powiedzieć to co się myśli.
Nastawiłem się że zmienię telefon (za 3G dostane parę złotych to przynajmniej część wydatków pokryje) ale nie wiedziałem że będzie wałek z antena i zasięgiem w iP4 - nie podobało mi się że Apple tak tą sprawą namotał że wyszło jak wyszło.
Z resztą może okazać się to bubel przez co rozumieć aukcje oszukańską - tak czy siak będę sprawdzał zawartość przy kurierze GLS.
Nigdy nie widziałem iPhone 4 normalnie, wszystko to internet i różnego rodzaju filmy.
Otwieram opakowanie, rozfoliowuje kartonik... Widzę taflę, biorę telefon do ręki... Panowie szok. Naprawdę, niewiarygodny skok design'owy między 3G/3Gs a 4. Poczułem że trzymam coś niesamowitego ale zaraz na ziemię zwaliła mnie rozum - a to problem anteny, a to zdjęcia żółte a to wyświetlacz żółty itd.
W domu zacząłem pstrykać i oglądać co to takiego dokładniej jest :]
1. Najpierw micro-sim.
Z racji tego iż telefon jest w Orange (77,99 za zdjęcie sim-locka w salonie). Kupiłem starter za piątaka (a może coś nie wyjdzie, a to i tak dla testów itd) i jak nazłość trafił się bardzo fajny nr 511101130 <- nie dzwonić ta karta aktywna do czasu przysłana kodu odblokowania telefonu, nie będę odbierał połączeń.
Skorzystałem z prostego sposobu. Przyklej na kartkę / odrysuj od linii / wytnij
Ciąłem nożem niczym gilotyną - szybko i sprawnie (nawet z zapasem, gdzie delikatnie pilnikiem dopiłowywałem)
Majstersztyk wyszedł. Sprawdziłem z adapterem czy działa po czym wrzuciłem do iP4
2. Ogólnie o telefonie
- Dead grip - jak najbardziej jest - kto mówi, pisze inaczej to kłamca! Poziom sygnału spada do 1 kreski po czym tak zostaje mam soft 4.0.1 Nie dam rady włczyc "Field Test" aby sprawdzić poziom sygnału (*3001#12345#* i połącz)
- Nie mam żółtych plam na ekranie ani przeżółkłych zdjęć.
- Wyświetlacz jest godny podziwu. Krystaliczny, osty... hehe zadziwiająca sprawa aby w takim g.wnie wstawić coś tak fajnego.
- Sygnał Wi-Fi jest silniejszy. Poprawiona antena (pewnie to to że jest na zewnątrz a nie jak w 3G/3Gs w środku). Za to duży plus. Teraz mogę być gdziekolwiek w domu i mam zasięg aha i najważniejsze w końcu włączę na ruterze tylko standard N, a nie mix.
- Szybkość działania iOS. Tutaj byłbym nie rzetelny gdyż zainstalowałem na swoim 3G soft 4.0 a jak wiecie to kocmołuch i ślimak - wszystko działa szybciej od tego!
3. O tym nie mówią
- Normalnie widać odciski palców.
- Jest cięższy i to bardzo czuć podobno to 137g a dotychczasowy 3G miał 133g. Te 4g ciążą
- Dziadowski głośnik. Ciekaw jestem kiedy to zmienią. Podobno usprawiedliwiają się tym iż to tylko do odsłuchu...taaa
- Dock z 2G pasuje do 4 (ten dock jest u mnie od czasów 2G przerabiałem go pod 3G)
/jak coś wpadnie napiszę albo pytajcie.
**janek202** jak tylko Orange podeśle mi na iTunes kod odblokowujący to podładuje na maksa i sprawdzę. Sam jestem ciekaw.
Swego czasu szukałem pojemność poprzedników ale nigdzie nie ma. Tylko wraz z modelem wzrasta żywotność rozmów i słuchania muzyki - a cwancyk w tym taki że przy jednym jak i przy drugim nie działa (wygaszony jest) wyświetlacz
ps. właśnie przyciąłem main Sim card. Starszy model szeroki do tego chip umieszczony z boku. Tutaj troszkę kombinowałem
// EDIT
PRZED
PO
ps. 1 zdjęcie robione iPhone 3G, 2 zdjęcie iPhone 4 (photoshop resize i zmniejszona jakość na medium)
Ostatnio zmieniony przez Marucins 2010-10-05, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
Odnośnie baterii znalazłem na gsmarena cos takiego
Cytat:
We just concluded our dedicated iPhone 4 battery life test and we are pretty pleased with it. The iPhone 4 managed almost three days on a single charge under some normal usage (or at least what we consider normal) including the following:
30 min of general usage
90 minutes of video playback
40 minutes of voice calls
40 minutes of web browsing
40 minutes of gaming
40 minutes of photo browsing
2 hours of music playback
That's better than what we hoped for and certainly much better than the iPhone 3GS. We were even pleasantly surprised by the dedicated video playback test - the iPhone 4 played our test video for 9 hours and 40 minutes before the battery went down. Downright impressive!
Sam osobiście jeszcze nie testowałem. Dziś dopiero sprzedałem 3G a przewd sprzedażą szlifowałem go - downgrade do 3.1.3 troche aplikacji troche gier i inne duperele aby był interesujący i wart swojej ceny. A nawet przesadziłem. Porysowałem ekran - pastą polerującą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.