Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
iPhone 4
Marucins 
Witcher

Wysłany: 2010-07-01, 15:30   iPhone 4

Na pewno czas już zmienić "staruszka" 3G. Na razie czekam aż telefon normalnie pokaże się u naszych operatorów - po czym zobaczymy jak prezentują się oferty. Aktualnie jestem w Era i prawdopodobnie tam zostanę.

A teraz jedziemy z koksem :D

Rozmowa kontrolowana

Cytat:
Jak wiadomo, problemom iPhona 4 z anteną są winni wyłącznie użytkownicy, którzy zawiedli firmę swoją głupotą i uporem, żeby trzymać ten innowacyjny telefon w tradycyjny sposób. Niemniej jednak firma Apple, w trosce o jak najwyższy poziom obsługi, wydała wewnętrzną instrukcję dla pracowników AppleCare, odbierających telefony od rozkapryszonych klientów.

Podajemy przykład wzorcowej umowy, opartej na wytycznych centrali Apple.

- Tu AppleCare Center, w czym mogę pomóc?

- ............... (biały szum)

- Halo, jeśli pan/pani mnie słyszy, proszę wziąć telefon trzema palcami prawej ręki...

- ..a mać! p...d..o.y sr..fon! Cz. t..az m..e sł...ać?

- Proszę złapać telefon trzema palcami prawej ręki i stanąć przodem w stronę Cupertino.

- S....ać m... t.raz?

- Proszę po zwróceniu się twarzą w stronę Cupertino przyjąć postawę pełną szacunku i zaintonować pieśń pochwalną nr 43: "O, jabłonko, matko nasza...". Jeśli nie zna jej pan na pamięć, znajdzie ją pan na iPhonie w aplikacji iBooks pod literą "o".

- Sły... m..e?

- Moment, sprawdzam odczyt z GPS i żyroskopu w pańskim iPhonie... Jest pan w Arkansas, ale stoi Pan za bardzo w prawo, w stronę centrum Sacramento, proszę obrócić się odrobinę w lewo i skłonić niżej... Bardzo ładnie pan śpiewa.

- Słychać mnie wreszcie?

- Tak, słyszę pana doskonale. To oczywista oczywistość, iPhone 4 ma lepszy odbiór niż wszystkie nasze poprzednie telefony. Nasze testy niezbicie dowiodły, że funkcjonowanie anteny iPhone 4 jest lepsze od anteny iPhone 3GS.

- A co mnie to obchodzi? Ja się nie mogę nigdzie dodzwonić. Nigdzie!

- Właśnie dodzwonił się pan do AppleCare. W czym mogę pomóc?

- Chodzi o to, że jak normalnie trzymam iPhona, to mi gubi zasięg. To jest jakaś granda!

- Każdy telefon, trzymany w pewien sposób, traci zasięg. Dotyczy to iPhona 4, iPhona 3GS i wielu innych modeli telefonów, jakie testowaliśmy. To zjawisko dotyczy wszystkich telefonów komórkowych.

- Jak to wszystkich? Nie jestem dzieckiem, od 15 lat używam telefonów komórkowych i nigdy nie miałem z tym problemu! Trzymałem telefony obiema rękami, brodą, ramieniem i nigdy nie ginął mi zasięg!

- Dobrze, ustalmy fakty. Jeśli ma pan problem z odbiorem na iPhone 4, proszę unikać zakrywania dłonią czarnego paska w lewym dolnym rogu metalowej obwódki telefonu.

- Paska... w lewym... dolnym... zaraz... gdzie tu jest lewa strona?

- Tam gdzie przyciski (+) i (-), służące do regulacji głośności.

- A to nie jest kalkulator? To dlatego mi nie działał... Czyli mam n.e do..kać ..go met....go p..ka na do.e?

- Znowu źle złapał pan telefon!

- No kurde, ale ja właśnie tak najczęściej trzymam telefon! Co mam z tym zrobić?

- Proszę trzymać telefon w sposób zgodny z zaleceniami - to nasz produkt i to my najlepiej wiemy, jak należy go trzymać.

- To co, mam się nagle stać praworęczny?

- Jeśli nie jest pan w stanie zmienić swych karygodnych i kuriozalnych nawyków, proszę zrobić aktualizację iOS do wersji 4.0.0.0.0.0.0.1

- I co, wtedy odbiór się poprawi?

- Nie, ale telefon zyska kilka nowych funkcjonalności, które nieustannie wprowadzamy w trosce o zadowolenie naszych klientów. Jeśli to pana nie zadowala, to mamy w ofercie znakomite gumowe ochraniacze na iPhona, które odizolują pana obleśnie i nienaturalnie spocone dłonie od naszych perfekcyjnie działających anten. Ochraniacz Bumper nabędzie pan w każdym iSpocie za $29.

- Muszę jeszcze coś dokupywać, żeby mój telefon działał? Sprzedaliście 2 miliony niedziałających telefonów?

- Niech się pan cieszy, że w ogóle może pan zadzwonić. Te 2 miliony prototypowych iPodów Multitouch mają tylko eksperymentalnie uruchomioną funkcję dzwonienia. Po betatestach zostanie ona wyłączona. Powinien pan być dumny, że może pan być naszym betatesterem!

- Bulnąłem za ten telefon 500 dolców i mam wciąż dokupywać jakieś akcesoria?

- Taki warunek jest wpisany w umowie zakupu iPhona - w trosce o zadowolenie naszych klientów pragniemy nieustannie dostarczać im najwyższej klasy rozwiązania technologiczne. Bumper jest wykonany z najlepszego gatunku gumy, pozyskiwanej z plantacji drzew kauczukowych zasadzonych przez Steve Jobsa podczas...

- Ale ja chcę, żeby mój telefon po prostu normalnie działał!

- Proszę mi nie przerywać, bo porażę pana prądem! ...podczas Jego wizyty w Brazylii.

- Po co Jobs pojechał do Brazylii? Co .o, do ja..ej ch.l.ry, ma do rz.czy?

- Proszę się nie prostować i utrzymywać schyloną pozycję! Steve Jobs wybrał się z wizytą do znajomych w San Jose, to parę kilometrów od Cupertino. Niestety GPS w jego iPhonie miał drobną usterkę... To wtedy kupił nowy golf, bo stary został zniszczony przez piranie. Czy jeszcze jakoś mogę panu pomóc?

- Tak, mam problem z czujnikiem zbliżeniowym. Nie zawsze działa, ekran się nie wyłącza i w czasie rozmowy uruchamiam uchem jakieś funkcje.

- Czy jest pan w zasięgu hotspota? Proszę na chwilę włączyć FaceTime i skierować obiektyw na siebie. Dziękuję...

- O co chodzi?

- Ma pan zbyt obfite baki, tzw. pekaesy. Czujnik nie reaguje przy zaroście dłuższym niż trzydniowy. Proszę wygolić tę część twarzy i głowy, do której przykłada pan iPhona. Wtedy czujnik zadziała idealnie.

- Przecież będę wyglądał jak kretyn! Mam się ogolić z jednej strony?

- Może pan się ogolić z obu. Zyska pan dodatkową funkcjonalność telefonu. Najlepiej utrzymywać minimalny zarost głowy i twarzy. Proszę wieczorem, podczas godziny pozytywnych myśli, przyjrzeć się portretowi Steva i starać się upodobnić wyglądem do Niego. Wszystkie iPhony są zestrojone na Jego parametry.

- To co ja mam zrobić? Dostosować swoje życie do cholernego telefonu?

- Jest na to aplikacja! Proszę pobrać bezpłatną aplikację iNstant Happyness z App Store. Gdy przyłoży pan metalową antenę iPhona bezpośrednio do wygolonej części głowy, aplikacja wyśle panu impuls neuralizacyjny, który pozwoli panu w pełni zaakceptować sytuację i stać się naszym szczęśliwym klientem... Do czasu premiery iPada 2G...

:mrgreen:
Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011 ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno

Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!

Croolick 

Wysłany: 2010-07-01, 16:44   

haha, jakbym czytał CD-Action :lol: ew. inne czasopismo komputerowe z dawnych czasów :mrgreen:

eider

Wysłany: 2010-07-01, 17:03   

Widać, ze niektórym nie brakuje chumoru. Świetna robota :)

janek202 
Hack Different.

Wysłany: 2010-07-01, 17:33   

Kod:
http://applefobia.blox.pl/html
Tu jest tego więcej ;-)

Piszę poprawnie po polsku!
Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard

Croolick 

Wysłany: 2010-07-01, 18:06   

teraz znalazlem coś takiego:

Kod:
http://fun.noshit.pl/lubie/45778

Marucins 
Witcher

Wysłany: 2010-07-04, 10:04   

Oczywiście gizmodo przeprowadził solidny test odnośnie tej anteny i spadku zasięgu

Kod:
http://gizmodo.com/5571171/iphone-4-loses-reception-when-you-hold-it-by-the-antenna-band

Jest rozwiązanie - teraz mogę spokojnie brać telefon!

Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011 ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno

oswaldini 
Gigabyte stinks !

Wysłany: 2010-07-04, 10:09   

Hahahaha wszystko było pieknie z tym iPkiem ale jak zaczalem czytac o problemach to zrobilem niezłego facepalma. To jest jakiś absurd.

DLA OSÓB, KTÓRE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ POWIĘKSZAM TREŚĆ - NIE POMAGAM NA PW, NIE LICZCIE NA ODPOWIEDŹ, NIE MAZAĆ MI SIĘ DO RĘKAWA, ŻE NIE ODPISUJE - MACIE PROBLEM, PISAĆ NA FORUM

Marucins 
Witcher

Wysłany: 2010-07-04, 10:15   

Mnie to bawi jak ludziom mydlą oczy iz wszystko naprawia upgradem softu :D (głównie mowa o znikającym zasięgu) :lol:

314TeR 
Administrator

Wysłany: 2010-07-04, 11:43   

Marucins napisał/a:
Mnie to bawi jak ludziom mydlą oczy iz wszystko naprawia upgradem softu :D (głównie mowa o znikającym zasięgu) :lol:

Thia... problem jest że zasięg spada z pięciu kresek do zera, ale jak spadnie z trzech do zera i też zerwie to nie będzie problemu...

A tak chłodno patrząc na całą "aferę", to nie trzeba być inżynierem od anten RF aby wiedzieć że jak dotykasz anteny np od radia, to niemal zawsze inaczej działa, może lepiej może gorzej, ale zawsze inaczej... Osobiście zaczynam się cieszyć że w Polsce premiery są niemal zawsze z poślizgiem... Oby Apple się ogarnąć i poprawił tę usterkę a do nas trafią już sprawne egzemplarze.
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh
| Piszę poprawnie po polsku!

Marucins 
Witcher

Wysłany: 2010-07-12, 17:49   

Parę technicznych informacji odnośnie iPhone 4

głośnik i pasma

Zrób to sam: antena do iPhone 4

Jak się okazuje, dla problem z wadliwą anteną i utratą zasięgu da się rozwiązać. Apple Care poszło po rozum do głowy i nawiązało współpracę z guru majsterkowiczów - Adamem Słodowym, który zaprojektował prostą i skuteczną konstrukcję, pozwalającą poprawić parametry odbioru nowego iPhone 4. Nowe rozwiązanie nosi nazwę iReceptor i jest sprzedawane w zestawach do samodzielnego montażu. Można również samodzielnie wykonać iReceptor po wpłaceniu $9,99 za licencję i pobraniu sterowników z App Store.

Szczególną uwagę zwraca innowacyjne rozwiązanie w postaci podwójnych ramion anteny. Apple po dokładnych analizach doszło do wniosku, że wśród userów są również osoby leworęczne, co przy konstruowaniu iPhona 4 nie było brane pod uwagę, bo Steve używa do telefonowania prawej ręki. Podwójna antena działa idealnie bez względu na to, w której ręce trzyma się telefon. Steve Jobs określił to posunięcie jako kolejny przykład "brilliant engineering" firmy Apple.

Do wykonania iReceptora we własnym zakresie potrzebujemy starej anteny od przenośnego odbiornika TV "Junost" produkcji radzieckiej oraz skafandra kosmicznego NASA.

314TeR 
Administrator

Wysłany: 2010-07-13, 16:20   

Krótko i zwięźle pokazane jak iPhone 4 traci sygnał:
Kod:
http://www.macrumors.com/2010/07/12/consumer-reports-cant-recommend-iphone-4-due-to-signal-issues/

Jak widać to nie jest problem z kreskami zasięgu.

Osobiście uważam że Apple nie będzie w stanie tego naprawić aktualizacją oprogramowania, a co za tym idzie iPhone 4 może być drogą wpadką dla Apple'a. Użytkownicy w US nie lubią takiego ściemniania i przy takich okazjach nadzwyczaj skutecznie zbierają się i zakładają proces zbiorowy. A jak myślisz Gość, będą wymieniać aparaty czy nie?
Jak uruchomić na wypasie ALC 882/888/889/1200 | STOP Gigafail | P5W DH Deluxe - perfekcyjny hackintosh

laborman 
iMiszczu

Wysłany: 2010-07-13, 16:32   

Czy ja wiem iPhone 4 niestety dobrze się sprzedaje, piszę celowo niestety bo działa tu filozofia tłumu. Ludzie w owczym pędzie i chcąc być trendy kupują gadżecik. Apple skupiło się na produkcji pierdołek zostawiając kompy daleko w tyle.
Klienci na zachodzie są w o tyle lepszej sytuacji, że zawsze mogą oddać sprzęt i ostro wykłócać się w tych sprawach. Trudno mi się wypowiedzieć, mnie jak zwykle nawet na wadliwego iphone4 nie stać :-)

witucha0 
Absurd Inside

Wysłany: 2010-07-13, 16:57   

314TeR napisał/a:
A jak myślisz witucha0, będą wymieniać aparaty czy nie?

Nie. Mayślę że apple powie że to jest wina użytkownika, ponieważ przecierz to on źle trzyma telefon i nie zastosowuję się do zalecanych instrukcji.

Poza tym jest wiele telefonów które podczas "złego" trzymania tracą zasięg (np. Nokia Exx - nie pamiętam dokładnie modelu), i jakiegoś wielkiego szumu wokół nich nie było. Ale jak ajFon ma tą wadę to od razu wielki szum.

3'cia sprawa tuż po premierze telefonu na forum padały komentarze typu "skupili się na gadżetach a nie na kompach", "Apple zawsze było Computers" itd. Dzisiaj okazuję się że i "gadżecik" ma wady podobne do grafy w 10.6.3/4. Może to powoli koniec tej marki z nadgryzionym japciem?
iPhone 4 32GB White + iOS 5.0.1 JB | TL-WR1043ND + OpenWRT (GargoylePL) | NIE POMAGAM NA PW!!! | Snow Leopard 10.6.8 Retail z BootCD | Piszę poprawnie po polsku!

Marucins 
Witcher

Wysłany: 2010-07-15, 09:00   

Jest 4.1 beta :) - wszyscy wyja z podniecenia (bo jeszcze nie wiedzą że nic pożytecznego nie wnosi hiehiehie)

Jak myślicie czy naprawi problem ginącego zasięgu?

Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=_F6Qzf4foUI

kolejny problem to uzycie nowego dziadostwa do blokowania JB

Kod:
http://www.ispazio.net/111883/apple-avrebbe-introdotto-un-nuovo-tipo-di-codifica-in-ios-4-1-per-controllare-se-un-dispositivo-e-stato-jailbreakkato

Dziwi mnie wiara w to że to jednak SOFT :)

Kod:
http://myapple.pl/iphone-rozmowy-ogolne/146069-ios-4_1-beta.html

314TeR napisał/a:
Krótko i zwięźle pokazane jak iPhone 4 traci sygnał:
Kod:
http://www.macrumors.com/2010/07/12/consumer-reports-cant-recommend-iphone-4-due-to-signal-issues/

Jak widać to nie jest problem z kreskami zasięgu.

Osobiście uważam że Apple nie będzie w stanie tego naprawić aktualizacją oprogramowania, a co za tym idzie iPhone 4 może być drogą wpadką dla Apple'a. Użytkownicy w US nie lubią takiego ściemniania i przy takich okazjach nadzwyczaj skutecznie zbierają się i zakładają proces zbiorowy. A jak myślisz Gość, będą wymieniać aparaty czy nie?

Nie polecaja jednak (jak pisze macrumors) jezeli ktos sobie wejdzie na listing smartphone zeby sprawdzic ktory jest najlepszy to na pierwszym miejscu, co prawda bez znaczka ‘Recommended’, znajdzie iPhone 4 z najwzsza nota 76/100 a zaraz za nim iPhone 3GS z nota 74/100 :D Innymi slowy daja do zrozumienia ze klient powinien byc swiadomy ze pakuje sie w telefon z danym problemem ale mimo tego problemu jest to nadal swietny telefon.

Wymienić ponad 2 mln egzemplarzy z tego że non stop produkują tą samą wadliwą wersje. prędzej zaczną rozdawać bumpersy.

Smutne jest to co dzieje się aktualnie na rynku.

Odwołując się do wypowiedzi **witucha0** i innych o tym co dzieje sie teraz z Apple, jak to PR manipuluje ludźmi.

Poza tym:

Apple oszukuje w reklamach!

I na koniec ostatnie seria reklam z apple,com funkcja - FaceTime:

Pic na wodę, fotomontaż...

Gdyby Apple było normalną firmą, powinno przez ostatnie tygodnie z oddaniem bić się w chuderlawe piersi i przepraszać wystawionych na pośmiewisko fanów za ajfonową kompromitację. Albo przynajmniej rozdawać darmowe brody do plucia tym, którzy wtopili kasę w betatestowy prototyp iPhona. Niestety, nic z tych rzeczy. Może z obawy przed sfilcowaniem się golfika na klacie, Steve Jobs woli - zamiast bić się w piersi - uraczyć nas kolejną dawką wirtualnej rzeczywistości i opowieściami o cudowności iPhona. Propaganda jest najważniesza.

Nowe reklamowe filmiki aplikacji FaceTime są kolejnym przykładem traktowania applefanów jak stada lemingów, które uwierzą we wszystko, co zobaczą w reklamie. A zobaczą rzeczy przeczące optyce, fizyce i fizjologii. To takie proste, gdy używa się iPhona...

Pierwsza uwaga jest taka, że mimo trzymania iPhona w wyciągniętej ręce, wszystkie ujęcia są idealnie stabilne - żadnych drgań czy gubienia kadru. Mam wrażenie, że takiego efektu nie da się uzyskać bez kowadła i rolki taśmy klejącej, albo Apple jednak przejęło Canona i iPhone 4 ma potajemnie wbudowaną rewelacyjną optyczną stabilizację obrazu :-)

Kod:
http://www.youtube.com/v/N2Wn7rYSBVQ

Na tym filmiku młody tatuś prezentuje ojcu swoje nowe bejbi. Trzymając telefon w sposób zdecydowanie odradzany przez Steva, przesuwa obiektyw ze swojej twarzy na swoje prawe ramię, na którym spoczywa niemowlę. Natomiast na ekranie iPhona widzimy dziecko na lewym ramieniu tatusia. Cud? Phi... zwyczajna bilokacja ramion - normalka w Cupertino i okolicach. Nic nas nie przekona, że lewe jest lewe, a prawe jest prawe...

Kod:
http://www.youtube.com/v/niOCmIuts90

Na tym filmiku tatuś rozśmiesza córkę. W końcu mu się udaje i zaraz wrzuci jej zdjęcie z aparatem na zębach na Naszą Klasę i Facebooka, żeby narobić jej obciachu. Jednak nie o to chodzi... Chodzi o to, że mimo gestykulacji i wzruszania ramionami przez córkę obraz jest perfekcyjnie stabilny. Znowu statyw. Ruchy głowy tatusia również nie pokrywają się z tym, co widać na ekranie. Zwykły fake, kręcony osobną kamerą :-) . Dla tatusia plus - za prawidłowe trzymanie iPhona prawą ręką.

Kod:
http://www.youtube.com/v/diUjVY8zRJc

Tutaj okazuje się, że przednia kamerka iPhone ma funkcję płynnego zoomowania w czasie rozmowy. W czasie całego ujęcia następuje powolny najazd na ścianę z obrazem w tle. Ewentualnie rączka świeżo ostrzyżonej skraca się w trakcie konwersacji. Za to panu, mimo śmiechu, rączka ani nie drgnie.

Kod:
http://www.youtube.com/v/6CRfHl1Glwk

Ostatni filmik przedstawia przyszłą mamusię z ramieniem wyposażonym w stabilizację zaimplementowaną z armaty czołgu Leopard. Mimo bardzo energicznych ruchów ciała obraz z trzymanego w ręce iPhona ani drgnie. Miss statywu normalnie...

Każdy kto próbował kręcić coś komórką z ręki, zauważy że Applowski świat bez drżących rąk, bez Parkinsona po 80-tce, świat idealnych ujęć i perfekcyjnych kadrów to zwykły fake, kręcony profesjonalną kamerą i wmontowany w reklamę. Kupujecie to?

ps. ostatni tekst odnośnie wałków z FaceTime zaczerpnięty z applefobia

ps. powiedzmy iz tak mnie więcej działa mój 3G z iOS4
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=CbxvvAIdX5A

314TeR 
Administrator

Wysłany: 2010-07-15, 10:46   

Apple po chichu wymieniło iP4? Dziś sprzedawane egzemplarze różnią się nieznacznie od tych z dnia premiery:
Kod:
http://gizmodo.com/5586256/is-apple-silently-recalling-the-iphone-4-now

poniżej krótkie polskie streszczenie:
Kod:
http://www.ipod.info.pl/index.php/apple-po-ciuchu-wymienia-iphone-4/

Odpowiedz do tematu