- jest szybszy, aplikacje otwierają się szybciej - różnica na początku nie wydaje się duża, ale jak popracowałem trochę i przesiadłem się z powrotem na zwykłą czwórkę, to wtedy doceniłem jak jest szybki.
- brak możliwości wyłączenia 3G - obawiam się, że poziom baterii będzie znikać w oczach..., a druga sprawa to, że przełączanie między BTSami w TMobile będzie zrywać połączenie... - standardowo na porzednich modelach wyłączałem 3G, teraz zobaczę jak będzie.
- Siri - nie dość, że nie ma polskiego jeszcze to jest mocno ograniczona np. nie ma lokalizacji, czyli nic na mapie nie znajdziemy. Co do angielskich komend - też trzeba mieć dobry akcent, bo nie wychodzi to tak jak na filmikach reklamowych.... Na tą chwilę opcja w ogóle zbędna w Polsce.
- ekran - wydaje się być jaśniejszy oraz nie wiem jak to ująć - lepiej podświetlony ?
- antena - nie zauważyłem różnicy czy jest lepiej lub gorzej
tak szczerze to w zwykłej czwórce tego nie zauważałem... Może fakt, że zawsze miałem kilka niesprzyjajacych czynnikow - slaby zasieg i operator Era to juz powody do rozlaczania rozmow, wiec nie wnikalem czy czasem powodem nie byl problematyczny chwyt sluchawki. Teraz tez nie bedzie uczciwego porownania, bo nie mozna wylaczyc 3G, ale dam znac po tygodniu czy jest lepiej czy gorzej.
Dałem się skusić i powiem szczrze, że zrobiłem błąd. Do tej pory miałem 4G i dla mnie 4S poza dziadowskim asystentem i szybszym prockiem jest bez różnicy.
Wiek: 15 Dołączył: 12 Gru 2009 Posty: 1511 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-18, 20:11
Ja niedługo będę miał okazje nabyć w stanach iPhone'a 4S Najprawdopodobniej jednak sprzedam, bo
1. Może być problem z JB (iPad 2 dalej nie złamany)
2. Musiałbym kupić nowy bumper (SGP NeoHybrid z tego co wiem nie pasuje )
3. Po obiektywnych opiniach mnin iStiga sądze iż nie ma sensu dokładać nawet tych 300-400zł do 4S'a (+ Bumper i nowa folia...)
4. Z tego co widze zysk jest przedni Niech fanboje tracą
_________________ MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MSI P55-GD65 (Intel P55, ALC889) | i5-750 2.66 Ghz | G.Skill ECO 4GB DDR3 1600Mhz CL7 | ZOTAC NVidia 9600GT AMP! Edition | Samsung HD103SJ
MacOS X Lion 10.7.2 32-bit on Gigabyte EP41-UD3L (G41 + ICH7R) | Intel Pentium E5300 2.6Ghz | 3GB DDR2 | Palit NVidia GeForce 7600GT | Seagate 7200.12 500GB
MacOS X Lion 10.7.2 64-bit on MacBook Pro 15' Mid-2010 | i5-520M 2.4Ghz | NVidia GeForce GT330M + IntelHD | 4GB DDR3 | Toshiba 320GB 5400rpm
iPhone 4 32GB White + iOS 5.0.1 JB | TL-WR1043ND + OpenWRT (GargoylePL) | NIE POMAGAM NA PW!!! | Snow Leopard 10.6.8 Retail z BootCD | Piszę poprawnie po polsku!
Czułem że zapewne jedna perełka zostanie u ciebie :]
janek202, pamiętajmy jeszcze o tym aby załączyć iCloud wtedy już w ogóle leci. Ooo właśnie ktoś przeprowadzi testy baterii z iCloud On i OFF? (nie ma znaczenia czy to 4 czy 4s - i tak czekam na JB iOS 5.0)
ale bardziej interesuje mnie jak ktoś z polskim akcentem zacznie wydawać mu polecenia. Z tego co pisze iStig, to jest katastrofa. Dziękuję Apple za odstrzał Polski :\
Co do "death grip" 4 go posiadała i posiada nadal. iStig, moe faktycznie te warunki były bardzo sprzyjające :P Masz dwie anteny, nie izolowane - zwierasz obwód przewodnikiem (ręką) i tyle w temacie.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Marcinus, 12 lat siedzę w UK a po użyciu SIRI w 4S złapałem doła (15 minut rozmawiałem z puchą o tym, że mnie nie rozumie).
Nagle ????? Co to ????? Telefon odpowiedział: "Nie jestem pewny o co pytasz ????" - i mamy sukces hahahaha
Czułem że zapewne jedna perełka zostanie u ciebie :]
ja tez tak czulem
artis napisał/a:
Marcinus, 12 lat siedzę w UK a po użyciu SIRI w 4S złapałem doła
hehe - bo musisz gadac z facetem (angielska wersja)
Testowalem inne ustawienia: angielski amerykanski, angielski australijski i brytyjski - zdecydowanie najlepiej na amerykanskim. Czasami bez problemu wszystko lapie, a czasem gadasz jak z kretynem
Ale powiem Wam, ze pomysl jest przedni, bo jak to juz bedzie sprawnie dzialac to rewelka - wieczorem cyniarsko mowie "set alarm to 6am" i gotowe , "how much is 10E?" - pokazuje kurs euro z wykresikiem i wartosc w zł 10euro, "search google for forum OSX86" - odpala googla i pierwszym wynikiem nasze forum , w pracy kolejna cyna - "call my wife", a ona sie pyta "What is your wife's name?" hehehe odpowiadam "never mind" , a ona mi "ok, never mind then" i tak sobie gawarimy.
oczywiscie pozniej zaczynaja sie hardcory i lece dalej: "say my name bitch" a ona spokojnie "You're asking me, Adrian?" i podaje na ekran moj wpis w kontaktow. Dalej to juz klasyka molestowania telefonu "will you suck my dick?" - "I'd blush if I could" itd itp.
Narzekacie na SIRI a i tak jesteście o lata świetlne w porównaniu do Anka. U mnie w wersji 2.3.5 wywołanie dzwoń Asia, dzwoń dom, dzwoń praca.... zawsze zwraca komendę dzwonie Babcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.