English więc może być to dobry trop, bo na innych kompach się z tym też nie spotkałem (choć tej funkcji się za często nie używa) tylko, że zawsze używałem systemu po angielsku.
Sprawdziłem to dziś i jak język jest ustawiony na angielski to wszystko jest ok, a jak polski to nie można poprawnie ustawić rozmiaru partycji w disk utility. Co ciekawe to ewidentnie wina spolszczenia, bo wystarczy zmienić język, przelogować się i jest OK lub nie.
Właśnie sprawdziłem, u mnie po przełączeniu na język angielski dalej nie działa dobrze.
A wylogowałeś się i zalogowałeś ponownie?
Oczywiście, że tak.
Właśnie mnie to zaciekawiło, jeśli dobrze pamiętam to u Ciebie dobrze działał link: "Oprogramowanie Mac OS X"?
Aktualizacje robiłeś przez SU? Bo ja zawsze ściągałem Combo, żebym przy ewentualnym padzie systemu nie musiał ściągać od nowa.
Edit, mam jeszcze jedną teorię... Jaki masz język podczas logowania się na konto? Ja mam angielski, ale po zalogowaniu jest polski. Może to jest problemem.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Właśnie mnie to zaciekawiło, jeśli dobrze pamiętam to u Ciebie dobrze działał link: "Oprogramowanie Mac OS X"?
Tak jest, działa OK
janek202 napisał/a:
Aktualizacje robiłeś przez SU? Bo ja zawsze ściągałem Combo, żebym przy ewentualnym padzie systemu nie musiał ściągać od nowa.
Szczerze już nie pamiętam. Sprawdzałem to na MBP, na którym stawiałem Snow na Leo i jak pamiętam aktualizowałem przez combo, robiłem to mniej więcej w czasie jak był 10.6.3, a potem przez SU do 10.6.4.
janek202 napisał/a:
Edit, mam jeszcze jedną teorię... Jaki masz język podczas logowania się na konto? Ja mam angielski, ale po zalogowaniu jest polski. Może to jest problemem.
Ja zawsze wybieram PL przy uruchamianiu instalacji, dzięki temu masz później cały system domyślnie PL, poprawnie poustawiane strefy czasowe w konsoli, locale, format daty i łącznie z ekranem logowania w PL.
Co ciekawe wystarczy żeby disk utility działał poprawnie wystarczy że zmienię język na EN, przelogowanie i hula... bez restartów, samo przelogowanie...
BTW Apple powinno pozwolić aby to ludzie tworzyli spontanicznie ikonki do programów i wybierać te najlepsze... Nagrodą dla autora by było to że taka ikonka będzie domyślnie na wszystkich OS X.
No to mieli by problem bo jest całe morze ikon i to bardzo dobrych, zrobionych bardzo profesjonalnie i z pomysłem. Wybrać z kilkunastu tysięcy najlepszą?? Ja do dziś nie mogę się zdecydować
Niech zrobią ranking użytkowników a z tych TOP 50 wybiorą sami.
Albo ta która dostanie najwyższe oceny... wtedy dołączą ikonkę jaka się podoba największej grupie userów... i problem narzekania sam się rozwiązuje, a przynajmniej będzie zdecydowanie mniej osób którym się ona nie będzie podobać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.