Wysłany: 2011-08-19, 23:19 Kopia Time Machine na dysku USB.
Witam.
Siostra w USA ma iMaca z przed 4 lat z 21 lub 22 cala monitor.Ciężko mi coś więcej opisać bo ona kompletnie się nie zna jaki dokładnie to model. Sprawa się ma że potrzebuje zrobić backup danych z dysku żeby zainstalować czystą wersję Snow Leoparda 10.6.7. Chce kupić dysk zewnętrzny na USB 2.0 ale jakiś koleś wkręca Ją że musi mieć dedykowany dysk zewnętrzny pod maca za 150$ a najzwyklejszy pod USB 2.0 to koszt max 50$. Chcę się upewnić tutaj na forum że zwykły dysk na USB 2.0 też się nada.
Po części chcę posłać jej screena z forum jaka jest odpowiedź na moje pytania bo Ona jest twardo przy tym że zwykły dysk nie będzie widziany A co do systemu SL 10.6.7 myślę że instalacja poleci bez żadnych problemów.
A jak dyski z FireWire.Też wystarczy format ?
_________________ ASUS P7P55d-E * Intel Core i7 860 * Patriot Sector5 12GB DD3 16000 Dual * ASUS HD 6050 DIRECTCU 1GB RAM *Barracuda ST3500413AS SATA *
Da się zmusić Time Machine, żeby współpracowało z dyskiem sformatowanym w exFat ?
Używam tego formatu plików na dysku, ze względu, że działa on na OSX oraz Windows, natomiast, gdy chcę utworzyć TM, program nie widzi mi tej partycji.
Mam uwagę: partycję exFat sformatuj pod windows. Spotkałem się już z kilkoma wysypami (niemożność zamontowania lub niedziałanie pod windows) partycji exFat formatowanej pod OS X.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Mam uwagę: partycję exFat sformatuj pod windows. Spotkałem się już z kilkoma wysypami (niemożność zamontowania lub niedziałanie pod windows) partycji exFat formatowanej pod OS X.
Potwierdzam . Mialem ten sam problem .
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
dałeś mi do myślenia, na samym początku, gdy nie miałem jeszcze za wiele danych na partycji, ta się zabrała z mojego dysku bez śladu
z przykrością muszę stwierdzić, że nie mam zaufania do danych na dyskach w OSX
kiedyś posypała mi się partycja NTFS, zmienił się bez powodu format na RAW, dobrze mi się udało odzyskać dane....
uprzedzam pytania, nie instalowałem nic dla Maca do odczytu NTFS, traktowałem ją tylko jako do odczytu.
muszę przemyśleć na spokojnie, jak rozwiązać sprawę z partycjami, dyskami, danymi, żeby to miało ręce i nogi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.