Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-09, 21:02
Tam siedzą chorzy ludzie, w dodatku dysponujący mierną wiedzą w temacie, o którym się wypowiadają (delikatnie mówiąc).
Co do ostatniego wątku, to ciekawe, który niby Mac działa w 64bit? Bo o ile mi wiadomo to tylko serwerowe MacPro...
Xserve też chyba domyślnie działało w 64 bitach. Ale to już przeszłość, Apple z nich zrezygnowało.
Edit:
Z resztą to trochę chorzy fanboje. Najlepiej widać to po temacie o USB 3.0. Dużo opinii jest w stylu: "Po co Ci USB 3.0, 2.0 wystarcza, a w ogóle FireWire rządzi." A jak w końcu kiedyś zaczną je montować, to będą mówić: "Dopłać 700zł do tego Pro, ma USB 3.0".
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ostatnio zmieniony przez janek202 2010-11-09, 21:11, w całości zmieniany 2 razy
Na naszym portalu też ekipa czasami przesadza. Podniecają się wersjami alfa nowych wersji systemu, nie mogą doczekać się keynotów itp. Na myapple już dawno nie ma normalnych ludzi. Jestem tam od 3 lat i to forum zupełnie nie przypomina tego sprzed paru lat. Oszołomstwo jest na porządku dziennym.
laborman, nie wiem jak jest w przypadku innych, ale Keynote o 10.7, było pierwszym jakie oglądałem. Te wszystkie iGadżety niezbyt mnie pasjonują. Z resztą porównywałem sobie atmosferę na Shoutboxie na myapple i na naszym kanale na ircu.
Różnica była mniej więcej taka: "Ale super, można edytować zdjęcia w pełnym ekranie " kontra "WTF? Gość gada od 5 minut o fullscreenie? To mają być te super nowości?"
Z resztą to co pokazali na razie w 10.7 wcale nie zachęciło mnie do tego systemu. Wręcz przeciwnie, aktualnie mam zamiar dalej siedzieć na SL, najwyżej sprawdzę czy uda mi się shackintoshować Liona.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
laborman kazdy z nasz oczekuje kazdej kolejnej aktualizacji zeby zakasac rece do roboty Na myapple natopiast maja za przeproszeniem kisiel w majtkach o byle bzdety
Wersje beta updateu tylko raz instalowalem (10.6.4) zraz przed premiera, bawic mi sie zachcialo Z nudów mozna sobie różne zajecia wyszukac Niektórzy lubia "psuć" komputery :P
Co do myapple to nie moge tam zagladac bo mi od kopa cisnienie do nieba skacze.
No i z małej uwagi zrobiło się wielkie tłumaczenie. Panowie tłumaczą się tylko winni . To jest mój nie pierwszy post o tym dziwnym zjawisku jakie zagościło na naszym forum. Dochodzi do kuriozalnych przypadków w których hackintoshowiec zachowuje się jak rasowy fanboy apple. Mnie też interesują nowinki i grzebanie w kompie (choć ostatnio mam mało czasu na te zabawy) Śledzę nowości ale np spekulacje przed keynote, zaproszenia do obejrzenia i podgrzewanie atmosfery trąci mi trochę zachowaniami charakterystycznymi dla portalu myapple.pl
Dla mnie wystarczające są suche fakty i np czy nowy update da się zainstalować na odkurzaczu.
laborman, przesadzasz... keynote jest wymówką aby zebrać się większą ekipą na ircu i zwyczajnie pogadać o przysłowiowej, d...pie maryni, czy podrzeć łacha z prezentacji... A grzebanie w wersja beta aktualizacji pozwala zobaczyć czego nowego można się spodziewać, czy nowe kexty do VGA czy do sieciówki... to są informacje jakie nas interesują i nie widzę tu związku zupełnie z fanboyostwem*...
314TeR, dokładnie. Żeby nie szukać daleko, dzięki becie 10.6.5 udało się uruchomić Atherosa AR9285.
A w czasie keynotów czasem całkiem ciekawe rzeczy się czyta na IRCu
z ciekawostek przyszłego 10.6.5 to będzie też obsługa kart Brodcom'a 57** - modelu dokładnego nie pamiętam, ale któryś gigabitowy 57** jest w nowym iMac'u 11,3. Może dzięki temu kextowi uda się odpalić i inne karty z tej rodziny, a są one często i gęsto w notebookach i markowych komputerach.
Netkas pisał też o wsparciu dla Radeonów z serii HD 6xxx:
Kod:
http://netkas.org/?p=539
Ta aktualizacja może być bardzo ciekawa z punktu widzenia OSX86.
Kto wie, może nawet dodadzą w którejś z następnych aktualizacji obsługę mobilnych radeonów:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.