Wysłany: 2010-07-28, 07:46 Mac Mini G4 i AmigaOS 4
W związku ze sprzecznymi informacjami znalezionymi w internecie postanowiłem spytać użytkowników tego forum o możliwość instalacji najnowszego AmigaOS 4 na Macu Mini PPC G4. Na youtube można znaleźć filmik pokazujące że jest to jednak możliwe za pomocą "Moana Loader".
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=v0Z0fp77Ubs
I teraz mam pytanko może któryś z użytkowników posiadających Maca Mini G4 próbował takiego zabiegu, była by to świetna alternatywa dla przy drogiego Sam 440 flex czy AmigaOne za około 500 zł (cena mini z G4) mozna by się cieszyć AmigaOS4.
[ Dodano: 2011-04-07, 16:50 ]
Jako że prawie udało mi się "wychaczyć" Mac Mini G4 postanowiłem troszeczkę odświeżyć temat. Wiem na pewno że od wersji 2.5 MorphOS obsługuje już Mac Mini G4. A w sprawie Amiga OS 4 udało mi się ustalić że system działa już dość dobrze, karta graficzna ma akcelerację 3D jest juz obsługiwana sieć i dźwięk. Także jak tylko transakcja dojdzie do skutku i maczek wyląduje u mnie będę testował w/w OS-y i podzele się spostrzeżeniami jak to działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.