Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-24, 16:26
A ja się radzę pozbyć przyzwyczajeń... Nie po to instalujesz Mac OS, żeby mieć wszystko jak na Windows'ie
Masz znaczek "+", ktory automatycznie ustawia wielkość okna wg zawartości.
No ale to w każdym sofcie trzeba by rozciągać. Znalazłem appsa od tego
To jest jedna z największych wad Windows... po co chcesz ją ciągnąć za sobą... okno aplikacji ma być takie aby wyświetlić poprawnie zawartość zajmując jednocześnie minimum ekranu... OS X to system wielozadaniowy a programiści napisali system tak aby user mógł sprawnie używać jednocześnie więcej niż jednej aplikacji... a Ty zamiast skorzystać z tych udogodnień to chcesz wracać do DOS, tam zawsze wszystko było "na pełny ekran".
W sumie macie racje Jest opcja umieszczenie odnośnika do komputera w docku? Bo klikanie na pulpit zeby wyswietlilo mi sie "go" potem dopiero klikanie na computer, to niezbyt dobra opcja.
I dlaczego nikt z nas nie korzysta z safari? ;P
strzała w góra + funkcja + c
masz w menu findera w "go"
stoi Computer jak wół. Tyle że nie moge go z shortcutować :(
Podpowie ktoś apropo tej głośności? Na linie to ręcznie pisałem ale tutaj nie mam pojęcie gdzie może być ten plik. (Są w nim dodatkowe klawisze i opcje do których są przypisane)
I jak wyłączyć spell-checkera albo załączyć mu j. polski? ;P
Myślę że powyższe pytania nie dotyczą już zakresu uruchomienia OS X a jego obsługi... i temat to nie na ten wątek... dlatego zostaje wydzielony i ląduje w HydePark'u...
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-24, 23:39
tonguei napisał/a:
strzała w góra + funkcja + c
shift+cmd+C
Niemniej nie bardzo widzę sens używania tego czegoś - przecież wszystko, co tam jest masz na pulpicie?
Jak musisz to używaj powyższego skrótku na klawiaturze.
tonguei napisał/a:
Podpowie ktoś apropo tej głośności?
Tu już gorzej - z klawiszami funkcyjnymi jest problem - bywa, że nie do rozwiązania.
Jest program Ukulele, który pozwala na przemapowanie klawiatury.
Jak nie pomoże, to widziałem opisy modyfikacji DSDT pod tym kątem - ale nie wiem czy to było rozwiązanie "ogólne" czy pod kontem jakiegoś laptopa.
Pogoogluj za swoim typem klawiatury - może ktoś coś mądrego wymyślił.
...
Albo rozwiązanie radykalne - sam mam i działa wszystko elegancko:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.