U mnie też Os X jest jako jedyny system. Kiedyś były zabawy z Tiger'em. A od czasu Leopard'a używam jako jedyny system, czasem jeszcze wracałem do Windows'a, ale za wygodnie mi się pracuję na OsX i z Windows'em się już dawno pożegnałem.
_________________ 10.7
Ga-H55-S2 Dźwięk, Ethernet, Restart, Shutdown,Sleep działa
Core i3-540,4Gb DDR3 1333Mhz,Gainward GT210 512Mb NvEnabler64
Wifi: ASUS WL-138G V2
Dla mnie aż takim wspaniałym systemem OS nie jest, nie jest też oczywiście zły po prostu jak każdy system ma swoje plusy i minusy a używam mniej więcej po połowie spędzonego czasu przy komputerze zarówno Mac Os-a jak i Windows 7.
Jak chcesz programować na win to przesiądź się na win. Nie widzę problemu. Siadając na Mac OS X powinieneś wiedzieć z czym to się je i czy jest Ci to potrzebne.
... ;/ Ja tylko mowie ze C++ jest 100% razy lepsze od Obj-C. I nierozumiem apple czemu zamist C++ wybrali Obj-C. Chodzi o to ze Mac OS X fajny system. Ale do programowania lepszy WIN. Wiec chailbym uzywac OSX jako system a win7 do programowania.
_________________ "Still OSX Fan. But must use Windows ;/"
Ja nie mowie ze OSX jest beznadziejny. Ja tylko mowie ze zaden system nie jest idelany. np Windows jako glowny jezyk ma C++ ale jest nie stabilny, brzydki itp.. a Mac OS X jest stabilny i ladny ale korzysta z OBJ-C cos za cos. No i masz racje ze Obj-C nie jest gorszy. Ale inny. I ja wole C++ bo pisze w nim od 3 lat
Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że Windows jest beznadziejny, bo nie działają w nim komendy unixowe.
Popieram
Co do windows + C++ to bym nie był tego taki pewien - M$ woli swój C#, a programowanie powoli zaczyna się ograniczać do .NET
Zaś pod OS X, proszę pana, gry w c++ pisać można - tyle że nie za pomocą [cenzura] narzędzi od microsoftu. Napisz do nich i poproś żeby wypuścili .NET i XNA na OS X - ciekawe, co powiedzą xD
Na maku możesz sobie pisać w allegro, sdl i pewnie masie różnych innnych dziwnych rzeczy - ogranicza Cię tylko Twoja wyobraźnia
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Chodzi o to ze ja korzystam z silnika Esenthel Engine (Silnik 3d) i na nim mozna tylko programowac w XCode. A XCode mi nie pasuje ;/ bo Brak Asystenta :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.