Zastanawia mnie jedna rzecz.
Czy większość z was używa macosa na pc jako pełnoprawnego systemu, pracujecie na nim czy raczej trzymacie jako ciekawostkę?
Ja używam go jako głównego systemu.
Nawet pozbyłem się już windowsa i mam tylko jedną partycję na dysku (z OS X), a jeśli potrzebuję odpalić coś windowsowego, to robię to na maszynie wirtualnej z XP.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
U mnie również jest to główny system, obok mam jeszcze na 8GB partycji linuksa, ale wyłącznie z sentymentu
Na windowsa aktualnie szkoda mi miejsca - jak będzie potrzebny, to albo VM albo będzie trzeba miejsce znaleźć.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Mac OS X używam jak większość administracji (jak nie cała) jako głównego systemu. Niestety ze względów zawodowych muszę mieć jeszcze windowsa dla AutoCad'a i czasmi gier
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-22, 18:27
Tak jak pisał oswaldini, używam tylko OSX. Windowsa mam tylko w VMWare - też akurat do AutoCAD'a
System jak najbardziej nadaje się do normalnej pracy, co sam realizuję w praktyce w dziedzinie DTP. Mam znajomych z powodzeniem używających Mac OS'a na PC do obróbki muzyki jak i materiałów video.
Dobrze postawiony OSx86 na sprzyjającym sprzęcie działa równie skutecznie i stabilnie jak na oryginalnym maczku o podobnych osiągach.
Jeszcze aby udowodnić że Hackintosh się nadaje na co dzień może świadczyć fakt, że postawiłem i serwisuje nie jedną maszynę w biurach graficznych/muzycznych. Maszynki te stoją obok prawdziwych Maków i nie jednokrotnie kopią im zadki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.