Witam, mam mały problem odkad postawiłem SL, tj w finderze otwiera mi się tylko partycja z SL, kazda inna nie otwiera sie w finderze Natomiast kiedy wejde do findera i przez niego najpierw przegladne wszystkie partycjie NTFS to potem działa dobrze ale do czasu kolejnego uruchomienia systemu. Ma ktoś jakiś pomysł ?
Chodzi o zwykłe otwieranie okienek poprzez naciśnięcie na ikonkę Finder w zasobniku. Klikasz to otwiera ci się okno od razu do partycji (w tym przypadku jest to SL) a nie tak jak na okienku niżej z drzewkiem i innymi duperelami po lewej stronie.
Kiedyś też to przypadkiem włączyłem. Chyba naprawiłem to OnyX/Deeper jak personalizowałem system.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
A chyba mnie źle zrozumiałeś Nie chodzi o kliknięcie na findera - wtedy jest OK otwiera sie partycja SL. Problem występuje gdy klikam na biurku na ikone partycji NTFS, wtedy nie otwiera sie w finderze tylko w jednym oknie jak na screenie wyżej
to jest okno Findera bez paska bocznego - spróbuj zmienic globalne ustawienia wyswietlannia w folderze na partycji HFS+ to i NTFS moze sie bedzie otwierał normalnie
Niestety nic to nie daje, dziwaczne to jest... Pasek boczny sie nigdy nie chce otworzyc na dyskach NTFS zaraz po uruchomieniu systemu prosto ze skrótu. Nie działa takze ustawianie wielkosci ikon na ntfs, zawsze po ponownych uruchomieniu ikonki na NTFSach maja rozmiar 48x48 zamiast ustawionych domyslnie 64x64. Dzieje sie to tylko w katalogu głównym NTFS, w kolejnych podkatalogach jest ok, ale już w którymś z rzedu podkatalogu nie działą sortowanie i pliki sa porozwalane byle jak, nie sa przyciagane do siatki Ehh starsznie mnie denerwuje ta przypadłość
Tak wlasnie podejżewałem za to pliki DS ale nie byłem pewien. Dziwne tylko ze ten problem nie występował na iDenebie 10.5.8 na starej maszynie (AMD, NF4)
EDIT:
Mam rozwiązanie dla każdego kto ma taki sam problem, w windowsie za pomoca programu TransMac skopiowałem plik .DS_Store na wszystkie partycje NTFS i je w windowsie poukrywałem, w OS X wszystko już działa jak marzenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.