Dziwi mnie to, że kiedyś odpaliłem Win, a teraz się nie da, odwróciłem tylko dyski, na SSD powędrował SL a na talerzowca Win7, instalowane w taki sam sposób.
No nic, jak się nie da, to się nie da, sprawdzę alternatywne oprogramowanie typu VMWare itp, dzięki!
edycja po jakimś czasie:
podważam opinie, iż Windows musi być na GUID, właśnie odpaliłem go z MBR
Czy możesz bliżej wytłumaczyć jak tego dokonałeś?
Mi również wykrywa instalację win7 64, ale na starcie dostaję coś takiego jak na Zdjęciu 1.
Zaznaczę, że w opcjach boot dodałem już "kernel.waet.enable=0", bo bez tego miałem sytuację jak na Zdjęcie 2.
Wytłumaczcie proszę jeszcze, czy ja to dobrze rozumiem.
Dzięki Parallels mogę odpalić pod Mac OSX wcześniej zainstalowaną instalację Windows 7?
Czy najlepiej zrobić świeża instalację win 7 już z poziomu OSX?
Wygląda mi na to, że ta instalacja nie chce ruszyć z po prostu dlatego, że nie rozpoznaje sprzętu.
_________________ Mac OS X 10.7.4
i7 2600K + Asus P8Z68 Deluxe + XFX 6870 1GB + Geil DDR3 16GB 1600MHz + SSD OCZ Vertex 3 MaxIOPS 120GB + RAID 0 4 x Samsung HD502HJ 500GB + Corsair CMPSU-650HXEU
Aby podnieść fizycznie obecnego windows'a z dysku, musisz mieć poprawnie zrobiony dysk GUID, z hybrydowymi tabelami, boot0hfs i aktywną partycją z windows'em która nie będzie dalej niż 4-ta w tabeli mbr.
Aby podnieść fizycznie obecnego windows'a z dysku, musisz mieć poprawnie zrobiony dysk GUID, z hybrydowymi tabelami, booth i aktywną partycją z windows'em która nie będzie dalej niż 4-ta w tabeli mbr.
Hmm. To co proponujesz?
Obecnie mam Win7 postawiony na zupełnie osobnym dysku (NTFS i MBR - czyli tak jak to win7 ustawia). Instalowałem go z odłączonymi wszystkimi innymi dyskami (Mac OSX i reszta) bo inaczej miałem jakieś szopki.
Chciałbym mieć możliwość korzystania z Win7 i z poziomu Mac OSX i jako z osobnego systemu (nie będę odpalał jakichś potężnych programów, ani gier z poziomu wirtualnej maszyny, bo to nie ma sensu.)
Wygląd partycji na załączonym obrazku.
Aha no i trochę sugerowałem się tym, że kolega meeron napisał, że z MBR da radę.
i7 2600K + Asus P8Z68 Deluxe + XFX 6870 1GB + Geil DDR3 16GB 1600MHz + SSD OCZ Vertex 3 MaxIOPS 120GB + RAID 0 4 x Samsung HD502HJ 500GB + Corsair CMPSU-650HXEU
W sumie w takim układzie nie powinno być problemów z "wciągnięciem" fizycznego systemy w maszynę wirtualną... Mój komentarz apropos GUID był w przypadku jakbyś miał dwa systemy na jednym HDD.
Udało mi się odpalić tą BootCamp-ową instalację Win7.
Jakby ktoś miał kiedyś podobne problemy to oto co zrobiłem:
Musiałem wyłączyć wszystkie urządenia poza HDD w Preferencjach/Hardware/BootOrder i dopisać w BootFlags: kernel.waet.enable=0 oraz zaznaczyłem opcję Select Boot Device on Startup.
Następnie w CD/DVD przełączyłem z SATA0:2 na SATA0:5
Nie wiem co dokładnie pomogło.
Udało mi się odpalić tą BootCamp-ową instalację Win7.
Jakby ktoś miał kiedyś podobne problemy to oto co zrobiłem:
Musiałem wyłączyć wszystkie urządenia poza HDD w Preferencjach/Hardware/BootOrder i dopisać w BootFlags: kernel.waet.enable=0 oraz zaznaczyłem opcję Select Boot Device on Startup.
Następnie w CD/DVD przełączyłem z SATA0:2 na SATA0:5
Nie wiem co dokładnie pomogło.
Hmmm...
Ja za to mam, co uruchomienie crash systemu, i niespodziewany restart.
W ustawieniach Parallels mam identyczne opcje zaznaczone/odznaczone, i podzespoły za wyjątkiem płyty głownej (p8p67 deluxe) mam identyczne.
Spotkał się ktoś, kiedyś z podobnym problemem?
Hmmm...
W ustawieniach Parallels mam identyczne opcje zaznaczone/odznaczone, i podzespoły za wyjątkiem płyty głownej (p8p67 deluxe) mam identyczne.
Mialem cos takiego. Pomoglo wlaczenie w Biosie opcji wirtualizacji.
Hmmm...
Mialem cos takiego. Pomoglo wlaczenie w Biosie opcji wirtualizacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.