A to jest znacznie nowszy i szybszy sprzęt niż ten quicksilver... od biedy obsłuży Ci Leopard'a, tylko o RAM będziesz musiał zadbać aby było z minimum 1GB.
Może macie jakieś fajne pomysły albo znacie strony naktórych jest pokazane jak zmodyfikować taką obudowe specjalnie podpłyte głowną do PC ja znalazłem dwie strony ale malutko tam jest i w zasadzie niema zdjęć
[ Dodano: 2011-01-22, 08:43 ]
No dobra Panowie kupiłem sobie tego QuickSilvera okazyjnie za 110 zł z transportem do domu gratis. Wszystko chodzi w miare dobrze tylko Mac OS x 10.2 który tam jest postawiony nadysku od Marca 2010 troche przymula. Mam Tigera na CD a Leoparda Retail na DVD ale w wersji dla MacBook Air czy da się to Takiego Leoparda Zainstalować na takim G4??
Leoparda Retail na DVD ale w wersji dla MacBook Air czy da się to Takiego Leoparda Zainstalować na takim G4??
Jasne, że nie. Płytki dołączane do Maków przeznaczone są tylko dla tego sprzętu. Potrzebujesz Retaila Leoparda BOX (chyba nie ma różnych wersji dla PPC i Intel).
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ostatnio zmieniony przez janek202 2011-01-22, 15:11, w całości zmieniany 2 razy
I tak jak pamiętam nie zainstaluje go... musi zmodyfikować OSInstall i zdjąć zabezpieczenia... Jedyna sensowna metoda to zrobienie sobie instalacyjnego HDD i na niego odtworzyć obraz retail'a a następnie zmodyfikować. Z tak zmodyfikowanego dysku zainstalować potem OS X... nie mniej i tak polecam Ci zostanie na Tigerze... Tiger powinien lepiej działać niż ten 10.2...
tylko nie moge zbootować tego Tigera w systemie jest widziana płyta klikne install i prosi Mnie o zresetowanie więc resetuje i próbowałem już różnie naciskając Shift naciskając C i ALt ale to nic niedaje.... ja niewiem w normalnym kompie to sie naciska F2 albo Del i sie wchodzi do Biosu płyty i sie wszystko ustawia a tutaj jest wszystko nie normalnie
[ Dodano: 2011-01-22, 16:00 ]
Udało mi sie zwiększyć pamięć z 512 Mb do 640 Mb
Powinieneś odpalić instalację trzymając C. Jeśli się tak nie dzieje to może być parę powodów... np uwalony napęd, lub zła płyta... Tiger Retail był tylko w wersji na PPC... możesz masz znów jakiś restore z niewiadomego sprzętu, np intela...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.