Wysłany: 2011-10-23, 12:23 Prośba do osób z oryginalnym kompem Apple - XPC
Hej, mam wielką prośbę do osób z prawdziwym kompem Apple aby ustawiły język polski w systemie i klawiature PL Pro a następnie wykonały polecenie w terminalu:
Kod:
nvram -p
Interesuje mnie wpis z linijki jak poniżej, przykładowo dla j. rosyjskiego:
Kod:
prev-lang:kbd ru:0
a dokładnie chodzi mi o to co jest po prev-lang:kbd
Kończę konfigurację XPC ale tego nie mam jak ustawić bo tych odczytów w nvramie nie ma dla hackintoshów.
Po włączeniu Liona z XPC zmieniłem klawiaturę i miałem wpis: pl:706C3A33 ale wydaje mi się nie prawidłowy ! Po ustawieniu pl:3 włącza się automatycznie klawiatura niemiecka. Można się bez tego obejść całkowicie nawet wywalając wpis w XPC ale jestem uparty Dzięki temu wpisowi po włączeniu instalacji Liona nie trzeba już wybierać języka
Tak czy inaczej bardzo proszę o odczyt z maczka, będę wdzięczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.