a nowy snow w 64-bitach pójdzie Ci na tym macboku?
Jeszcze nie sprawdzałem, ale coś czuje że będzie ładował domyślne efi32, z tego co czytałem nie ma pewnie jeszcze sterowników wszystkich pod 64bit i ładuje 32 bit kernela.
Ok postanowiłem sprawdzić. Snow Leo już na dysku, jednak tak jak przypuszczałem 64 bitowego jądra nie załadował. Biorę się za testy.
domyślnie chyba Snow w 64-bitowy trybie się nie uruchomi , dlatego zmodyfikuj plik /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.Boot.plist aby mieć taki wpis :
I nie pomoże... Snow Leo w 64 bitach będzie działał jedynie na ostatnich maczkach... masz np 1,5 rocznego MBP - ciesz się tylko 32 bitami...
waiadomo kazdy chciałby w 64-pracowac jak by się dało, ale w 32- bitach "kowalski" nie odczuje tego i tak
---------
ja np. windows 7 bedę instalował 64-bitowy , jak nie znajdę sterowników pod swój PC i inne urządzenia oraz będę miał problemy inne, wracam wówczas na win 7 "32"
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
No ja mam Win 7 64bit. Nie było problemów se sterami wogóle, tak jak to było z Vistą 64bit. Muszę powiedzieć, że ten Win 7 sprawuje się dobrze [ Jak zmieniałem karte z Radeon HD4850 na GeForce 9800GT to sobie sam ściągnął stery i zainstalował ]
Natrafiłem nie tak dawno na ciekawe porównanie cen Polskich złodziei do realnych cen produktów Apple w USA. W tabelce mamy jeszcze inne kraje. Weźmy taką Brazylię tam nawet nie tak dawno pojawiła się OFICJALNIE konsola PS2, dopiero tam nie jest tak kolorowo.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ostatnio zmieniony przez Marucins 2010-01-19, 10:06, w całości zmieniany 1 raz
Ja czekam na maturę bo po maturze planuję MBP kupić Bo pasowało by już sprzęt zmienić I właśnie myślę czy kupić u polskich dostawców czy sprowadzić
Na mój gust jeżeli nie masz możliwości wrzucić MBP w koszty firmy i odliczyć sobie podatek to sprowadzić jest najlepszym wyjściem... Gwarancja jest i tak międzynarodowa, a przy okazji zaoszczędzisz sporo hajsu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.