Sprawa wygląda następująco:
3 dni temu znajoma, która nie zna się zupełnie na komputerach (jej mąż również) przyniosła mi komputer, żebym się "pobawił", z uśmiechem na ustach i tekstem: Może coś sobie z niego zrobisz. Laptop był w 2 serwisach. Pierwszy serwis pogubił tylko śrubki z środka oraz odkręcił port od cd/dvd (latał sobie jak żyd po pustym sklepie i mógł uszkodzić płytę, oraz nie dało się przykręcić napędu). 2 serwis postawił diagnozę, że matryca padła i 900 pln będzie kosztować naprawa. Po drodze ten komputer miało 2 jakiś kolegów, i sprzedali 1 kość ram, HDD, i jakąś kartę expresscard.
Gdy go dostałem sprawdziłem wyjścia wideo, czy jest sygnał oczywiście nie ma. Z tego co wiem gdy komputer się uruchamia to bios wysyła sygnał do wszystkich wyjść (w tym przypadku mam na myśli obraz). Spojrzałem na diody, świeci się cały czas tylko od włącznika żadne nie migają ni nic. Rozkręciłem go, wymieniłem baterię (bios), wyczyściłem styki, nałożyłem nową pastę etc.
Sukces komputer zadziałał moim oczom ukazał się obraz, komputer pracuje. Wracając Została sprzedana tylko jedna kość RAM a druga została.
Zrobiłem restart matryca tylko się uruchomiła, ale się tylko podświetla. Obrazu nie ma, robiłem restarty do skutku, aż zadziałała bestia. Błędne koło się zamyka. Czy to może być problem z pamięcią, ram?
Niestety muszę czekać do poniedziałku, aż mi kolega użyczy swojej z laptopa aby to sprawdzić. Co wy o tym sądzicie? Być może ktoś miał podobny przypadek, bo szkoda mi dziewczyny, że ją tak w ch&*a zrobili.
edit: w załączniku foto, gdy zadziałał. Ale gdy udało mi się go uruchomić to na dolnym pasku miałem możliwość wejścia w recovery oraz do biosu, za drugim razem opcje te były niedostępne. W dalszych próbach uruchomienia było już ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.