Wysłany: 2010-08-23, 15:10
Witam wszystkich
Jakoś mi nie wpadł w oko temat do witania się, więc witam się tutaj i przedstawiam swojego Hackint0sha.
Właściwie składa sie na niego tylko płyta główna:
ZOTAC IONITX-G-E SYNERGY w formacie ITX wyposażona w procesor Atom 330 oraz ION GPU GF9400m. Do tego codec ALC662. O dysku czy DVD chyba nie ma co wspominać.
Zabawę z Hacint0sh-em zacząłem (kompletnie zielony w tym temacie) i po dwóch dniach męk udało mi się postawić w pełni działający system. Wykorzystałem do tego iAtkos S3 v2 plus dograne kilka rzeczy z netu.
_________________ ZOTAC IONITX-G-E SYNERGY
Intel Atom 330 @1.8Ghz
ION GF9400m
iAtkos S3 v2 - SL 10.6.4
Właściwie składa sie na niego tylko płyta główna:
ZOTAC IONITX-G-E SYNERGY w formacie ITX wyposażona w procesor Atom 330 oraz ION GPU GF9400m. Do tego codec ALC662. O dysku czy DVD chyba nie ma co wspominać.
Zabawę z Hacint0sh-em zacząłem (kompletnie zielony w tym temacie) i po dwóch dniach męk udało mi się postawić w pełni działający system. Wykorzystałem do tego iAtkos S3 v2 plus dograne kilka rzeczy z netu.
Dobra - kompatybilna z mac os płyta główna to podstawa hackintosha. Łatwo się wtedy instaluje system , jest mniej problemów.
Po to są dystrybucje właśnie robione, głównie dla początkujących. Zapraszam do zapoznania się z najlepszą metodą instalacji mac os - tzn. retail - czyli instalacja z "oryginalnego nośnika" z systemem (nie zmodyfikowany mac os, potem dogranie ewentualnych dodatkowych sterowników), instalacja podobnie jak na prawdziwych mackintoshach.
_________________ Retail Lion 10.7.2 64 bit - Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111C/D (outof box)|GF 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne
Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-23, 21:34
Coprawda mam DVD i Snow'a 10.6 i Leo 10.5 (dużo bardziej bajerancki ), ale nie wiem jak to do końca jest. Bo oglądałem pudełko od Snow'a i jego zawartość wiele razy i nigdzie nie ma ani słowa na temat tego, że to update. Przeciwnie jest tam napisane jak byk "Retail"...
Nie będzie to tylko OT, ale postanowiłem przeciwstawić się modzie na sterylnie wysprzątane biurka - nie wierzę, że tak to wygląda na codzień Więc zamieszczam poniżej "real foto" mojego hackintoshowego stanowiska w naturalnej scenerii po powrocie z wakacji.
Moja dziewczyna ma ten sam fotel, patrz zdjecie wyzej
Ja nie chcialem miec tych biurek co wyzej ale nie znalazlem zadnego przyzwoitego blatu w dobrej cenie. W zeszla niedziele w IKEI były dwa blaty w sekcji z uszkodzonymi rzeczami (blaty jak nowki, nie znalazlem zadnych wad) o dlugosci 246cm za 99 albo 129zl nie pamietam. Normalna cena to chyba 349zł. A tak to kisimy sie na 2x 100cm biureczkach Niestety pokoj tez nie za duzy.
A oto moje centrum sterowania światem, wszechświatem i Saturnem : Mam zamiar jeszcze sterować wszystkimi trzydziestoma księżycami Saturna, ale to dopiero jak skończę fugę na ścianie.
A to moja bestia w dzień:
i w nocy:
_________________ MoBo: MSI P45 Neo2 FR (MS-7512 - modyfikowany BIOS by rzooff) ICH10R. CPU: Intel C2D E7500 (MMX, SSE 1,2,3,3S,4.1, EM64T), Eth: Realtek RTL8168C, Audio ALC888, VGA: Gigabyte ATI HD4850 DVI DSUB HDMI 1GB z QE/CI, Dysk SATA osobny dla OSX,
SnowLeo 10.6.5 64bit : Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.