Chce wam zaprezentowac pomysl na luzny temat. Chodzi tu glownie o pokazanie na jakich maszynach udalo wam sie odpalic Mac OS X, rownierz mozna sie pochwalic sprzetem.
Ja nie mam nic specjalnego ale pokaze:
Specyfikacja:
CPU: Intel Core2 Duo E6400 colled by Scythe Infinity
MOBO: Asus P5w Dh Deluxe
GPU: Gainward GeForce GTX260 768MB Core216
Ram: OCz 2x1GB ATI Edition 800MHz CL4
PSU: Yesico 500W
LCD: Samsung SyncMaster 920NW
Myszka: Apple Mighty Mouse & Logitech MX Revolution
Klawiatura: Apple Keyboard & Logitech Multimedia Keyboard
Nie mój, ale przed chwilą widziałem Hackintosh'a z Xbox'a (myślę, że godny pokazania)
Cytat:
OS Xbox Pro Video Worklog
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=TggHtINGIyc
Cytat:
Hackintosh Xbox Case Mod
Here’s a bit of interesting news for all you do-it-yourself-ers out there! Hackintosh user Will Urbina has managed to pull together one of the coolest case mods ever seen by the community. Using an Xbox case, computer components, and some serious talent, he has managed to fit an entire desktop computer inside an Xbox case. After some cutting, sanding, and painting, the Gigabyte motherboard along with an EFI-X, Intel quad core processor, nvidia graphics card, 8 gigabytes of RAM, and 4 hard drives came together in a hack-pro masterpiece. According to Will himself, this mod totaled under $1,500. Not bad considering how much more the Apple equivalent would cost! A video showing the process Will went through to build this can be found
Wymiana termiczna a co za tym idzie sposób ułożenia kabli, jak i dodane od siebie "części" obudowy - ideał. Ciekaw jestem za ile można kupić taka sama obudowę. Albo całość z uszkodzonymi bebechami.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Ja poluje już od dawna na obudowe Mac Pro ew G5 (ew bo jest z nią masa roboty !!)
Przy Mac Pro wystarczy tylko przełożyć bolce pod mobo i wyciąć otwór na panel I/O + ew jakaś zaślepka. Aquamac zrobił świetny projekt:
ew jeśli mobo za długie:
Stronka z projektami Aquamaca:
Kod:
http://www.s155158671.websitehome.co.uk/
PS: Za jakiś czas dodam fotke swojego centrum dowodzenia :P
Osobiście jakoś nigdy to do mnie nie przemawiało... to taki "prawie jak Żywiec"... a sami wiemy że Żywcem nie będzie...
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. To samo można powiedziec o Hackintoshu (system) - jest to wtedy prawie Apple
Do obudowy to co kto lubi, mni eona sie podoba niesamowicie ! Uwielbiam prostote i ładny design - przemawia do mnie tylko jeszcze kilka anteców - reszta obudów to jakas masakra....
314TeR napisał/a:
Jak już modować, to osobiście chętnie bym wszedł w chłodzenie wodne... z powietrznym chyba już osiągnąłem wszystko co się da...
Przerabiałęm już i WC (LC) i jest to tez średni pomysł. Zdecydowanie CISZEJ wychodzi na AC nawet majac niesamowitą pompe w układzie. Jezeli nie krecisz ostro to tylko AC, jeżeli juz jednak woda to FLC (Freon-Water Colling)
Dlaczego niestety Wręcz odwrotnie stety Jest tyle pojęć estetyki ile ludzi na świecie i każde inne... co kto lubi i co komu się podoba. Do mnie osobiście nie przemawiają takie przeróbki, ale rozumiem że ktoś lubi i rozumiem z jakich powodów.
Laptop Samsung R510. Specyfikacja w podpisie.
Plus drugi komputer:
Monitor: Samsung SyncMaster 943NW
Mysz: A4Tech
Klawiatura: Jakiś tracer
W szufladzie:
CPU: Atom 1.66GHz (Pine Trail, dwurdzeniowy)
MoBo: D510MO
RAM: Kingston DDR2 2GB
HDD: Samsung 160GB
PSU: Modecom 350W (Jakiś stary mi został)
Dodatkowo: Czujnik IR domowej roboty, do pilota z DVD...
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Wpadłem na dziwny pomysł pokazywania waszych miejsc pracy z haMacami. Najlepiej byłoby realizować go przy pomocy fotografii lub nagrań oraz krótkiego spisu elementów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.