Wysłany: 2011-11-14, 22:46 Windows 7 DirectX11 na DirectX10
Cześć, mam kartę graficzną HD5770 1GB (stopka), która obsługuje DirectX11. Przy graniu w wymagające gry mam mało klatek na sec, ~20. Wiem, że DirectX 11 w porównaniu do DirectX 10 to wodotryski etc, ale zależy mi na płynności. Jest możliwość ustawienia aby gra chodziła pod DX10? Na pewno zwiększyła by mi się liczba klatek na sekundę.
//Sorry że z takim pytaniem na forum OSx86 ale to w końcu hydepark ;P.
_________________ Retail Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 | Windows 7 | Debian Squeeze, All in 64bit | i7 870 | ASUS P7P55 LX | Realtek AC97 | Radeon HD 5770 | SATA 1TB Samsung | 8GB RAM | Sweex SC016 USB Sound Card Piszę poprawnie po polsku! | R.I.P Steve Jobs
Trochę mnie to martwi bo w Bulletstorm ma wysokich wymaganiach mam zwieszki przy wybuchach etc.
O i takie pytanie dodatkowy, mniej więcej w ten sam deseń, czy podczas nagrywania grania, np fraps obciąża kartę graficzną? Na pewno ram, więc zakładając te 16GB ramu, ale karta HD5770 przy nagrywaniu == bez nagrywania?
_________________ Retail Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 | Windows 7 | Debian Squeeze, All in 64bit | i7 870 | ASUS P7P55 LX | Realtek AC97 | Radeon HD 5770 | SATA 1TB Samsung | 8GB RAM | Sweex SC016 USB Sound Card Piszę poprawnie po polsku! | R.I.P Steve Jobs
Bulletstorm przycina... to dziwne przy takiej konfiguracji. Ja przeszedłem go dwa razy na GTX260 z pełnym zestawem efektów. Mój GTX wydaje mi się zbliżony do tego radeona. Na jakiej rozdzielczości grasz ?
Jeśli szukasz fps'ów, to nie tędzy droga... Paradoksalnie ta sama gra na ATI i DX11 może działać szybciej niż na DX10 i niżej... Jeśli brak Ci fps'ów to sprawdź system, zaktualizuj DX'a, zaktualizuj sterowniki systemowe, zaktualizuj grę... a jeśli to nie pomoże, to zmniejszaj detale w grze, rozdzielczość, antyaliasing...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.