Witam mam pytanko, głównie do Rzooff'a bo wiem że używał SQD. Czy takie ustrojstwa dużo dają ? Chce kupić 2 szt Tacens Lateo bo są po 51zł. Efekt jest taki że mam 3 wentylatory 900rpm, których nie słychać, nic innego poza dyskami już nie wyciszę a strasznie mnie one wkurzają - pomimo że i tak są w miarę ciche.
Czy taki box faktycznie wyeliminuje kwestie szumu 7200rpm ?
Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-20, 15:34
U mnie problem był z "chrobotaniem" głowicy, a nie z szumem. Wyciszenie nie było totalne, ale różnica była bardzo odczuwalna i ogólnie byłem zadowolony. Jeśli szum nie jest bardzo dokuczliwy, to zakładałbym, że w takiej puszce problem powinien zniknąć.
oswaldini, ja sam uzywam sqd, z czystym sumieniem polecam zainwestowanie.
dodatkowo dysk lezy na podłodze obudowy odizolowany od niej silikonowymi podkładkami
pozostaje jeden problem tylko.....
zaczniesz słyszec cewki płyty/grafiki
edycja:
a wrzuce zdjecie, bedzie widomo o czym gadam
(system zrobiony na SSD w zatoce, na sqd lezy 5200rpm podgumowany od spodu, w sqd AAKS WD)
fajne, ale osiągów SQD tym nie zrobisz
wnioskuje po zdjeciach znalezionych w necie, ze brak tam izolacji od spodu i góry, jedynie po bokach dysku jest mata
a właśnie, że nie ;P
blacha jest fo fakt, uważam to za plus, dodatkowo tłumi
góra dół jest mata, taka guma klejąca, nie wiem do czego to porównać
fakt, SQD trzyma cenę :(
bo i tak byś był niezadowolony i zmieniał z czasem na SQD
jeszcze mocowanie masz amortyzujące, w przypadku zamiennika tego nie uświadczysz
powodzenia w polowaniu na okazję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.