Jak to jest. Użytkownik który wydał nie mało na Mac'a wyda też każdy pieniądz na oprogramowanie?
Xmarks - program do synchronizacji zakładek i ostatnio nawet haseł jak i sesji. Wszystko pięknie ładnie ale gdy dojdziemy do Safari... widzimy abonament
Spotykałem się na forach (np. myapple) jak to ludzie chwalą się jaki to ostatni soft kupili.
Kod:
http://www.xmarks.com/firefox/upgrade/3.9.2
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Xmarks - program do synchronizacji zakładek i ostatnio nawet haseł jak i sesji. Wszystko pięknie ładnie ale gdy dojdziemy do Safari... widzimy abonament
Marucins, ale to jest cena MobileMe - cała tablica pokazuje alternatywy i ich koszta wzgledem xmarks
Nie mniej szkoda że Xmarks się zwija... to był jedyny znany mi dodatek którym mogłem zsynchronizować zakładki pomiędzy różnymi przeglądarkami i pod różnymi systemami...
Metody synchronizacji wbudowane w przeglądarki niestety mają dla mnie jedną istotną wadę, ograniczają się tylko do niej samej... Namierzył/sprawdzał ktoś już jakąś alternatywę?
Udało mi się ustawić synchronizowanie zakładek i haseł w firefoxie przez Dropboxa, zamiast serwera Xmarks, który ma zostać wyłączony.
Jak wymyślę sposób na Safari to zrobię poradnik.
Edit: Podobno rozważają udostępnienie Xmarks na licencji OpenSource.
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Czy jest jakieś rozwiązanie oprócz Xmarks do synchronizowania zakładek (i najlepiej jeszcze haseł) pomiędzy:
Safari na OS X,
Firefox na OS X,
Firefox na Ubuntu,
Firefox na Windows XP?
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Za wcześnie z rana było jeszcze źle na oczy widziałem Temu pomyliłem się.
Ale Xmark'a nie zrobią na Open Sorce gdyż licencja na to nie pozwoli. Osoba wprowadza abonament i tyle. Pewnie powstanie alternatywa, ale czy na tyle dobra?
**janek202** aby zrobić sync z dropboxem korzystał z "Firefox Sync", wybierając inny serwer?
ps. testuje tego Firefox Sync. Fajna alternatywa. Która może zastąpić Xmark'a na chwilę lepszej wtyczki.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Wprost idealnie. Mieli zamknąć a jednak nie zamknęli i "usługa free" jest nadal dostępna, dochodzi tylko konto premium. Teraz to mogą się pocałować w ..... Przeszedłem na "Firefox Sync" stacjonarnie jak i mobilnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.