Ostatnio pojawił się ciekawy program (Control Panel) pozwalający na zarządzanie aplikacjami w Launchpadzie. Ustawiamy co ma być widoczne a co nie. Program jest kompletnie darmowy warty zainteresowania dla okiełznania bałaganu jaki zaczyna powstawać przy instalowaniu kombajnów.
Pomógł: 16 razy Wiek: 28 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1220 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2011-11-03, 19:21
Narzędzie fajne, choć brakuje mu jeszcze zarządzanie Aplikacjami w katalogu Ultilities.
Człowiek zaczyna żałować. Kwiatki pojawiają się co krok - chociażby z tym problemem wybudzenia. Jak i i tu jest już gorzej, jak źle zamkniesz system (np przez taki zwis) jest problem z odczytem partycji systemowej - posiłkuje się dyskiem ratunkowym.
Już wiem czemu ten 10.7 jest "taki tani". Bo kompletnie olewają to co kiedyś było domeną OSX - niezawodność, szybkość, ergonomia, kultura pracy.
//edit 03.11
Lion Designer
Lion Designer can change the background of the new Dashboard, the background of the new Mission Control, the folder icons of the new Launchpad, the folder background of the new Launchpad and the background of the login screen. So you can change your Design in Mac OS X Lion individually. And don't panic if you changed the Design bad -> Reset buttons and example designs are available.
To get the best result, choose PNG files. For the Dashboard, Mission Control and Login backgrounds choose a PNG file with the same (or higher) width and height like your screen to get no tiled images.
Kod:
http://mwmac.mw.funpic.de/liondesigner/
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Wiem, ale chodziło mi o soft do zarządzania ikonami w szybkim dostępie Aplikacji bo na chwile obecną jedyna możliwość usunięcia takiej ikony to uninstall programu. Wiem, że to tylko skrót do tego co jest w Aplikacjach ale Launchpad Liona działa tak samo.. no może oprócz tego, że wygląda inaczej i można go przewijać w bok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.