Witam mam taki problem:
Chciałem zarejestrować się na "App Store" dzięki czemu mógł bym pobierać z łatwością darmowe programy itd.
Ale, gdy próbuje utworzyć nowe konto, po kliknięciu w wybrany program (free) na Itunes, wyskakuje mi takie coś:
Kod:
http://i55.tinypic.com/9zspvp.png
Dodam, że używam wersji 10.6.7. Wie ktoś może jakbym mógł się zarejestrować w inny sposób?Lub rozwiązać ten komunikat?
Z góry dzięki za pomoc
Pomógł: 16 razy Wiek: 28 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1220 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2011-04-26, 15:28
Zaczynasz od tego iż:
1. Wybierasz jakąkolwiek darmową aplikację w apps store.
2. Klikasz kup.
3. Pojawi się info o prośbie zalogowania.
4. Klikasz utwórz nowe konto.
5. Zakładasz konto wybierając opcje non - dla karty kredytowej.
6. Wprowadzasz resztę danych, nie czaruj zbytnio podaj takie aby przeszły.
Co do jakichkolwiek błędów, dobrze jest przeczyścić np. OnyX'em syf z aplikacji.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Witam, mam pytanie które innego forumowicza "zaprowadziło" do kosza ale ponieważ nie bardzo wiem dlaczego, sam zaryzykuję i je zadam bo problem pozostaje. A że nie jestem doświadczonym forumowiczem, to proszę o wyrozumiałość jeśli naruszam jakieś poważne zasady.
Po ostatnim updacie (10.6.8.) App Store przy próbie logowania się wysyła komunikat: "No GUID is available. contact Support for assistance." . Tego problemu nie ma przy logowaniu się do iTunes . Może ktoś wie czy jest to wynikiem ostatniej aktualizacji czy jakichś innych "sił nieczystych". I co z tym można zrobić.
Dzięki za pomoc. A dotąd chodziło wszystko extra. Wynika z tego, że tylko powrót do wersji 10.6.7 systemu lub zmiana schematu partycji mogą wyeliminować problem (a to trochę zamieszania). Nie dałoby się tylko podmienić jakiś kextów na starsze? ... ale coś wydaje mi się, że to pytanie retoryczne
_________________ HacMac OS X 10.6.8 Retail|
ASUS P5K Premium|Core 2 Duo E8500 3,16GHz|2GB DDR2 800MHz|ICH10|GeForce 9800GTX 512MB|
SATA-ST3120026AS /SAMSUNG HD252HJ /ST3200822AS/HL-DT-ST DVDRAM GH20NS10|RTL8169|Dell2405FPW
Po ostatnim updacie (10.6.8.) App Store przy próbie logowania się wysyła komunikat: "No GUID is available. contact Support for assistance." . Tego problemu nie ma przy logowaniu się do iTunes . Może ktoś wie czy jest to wynikiem ostatniej aktualizacji czy jakichś innych "sił nieczystych". I co z tym można zrobić.
Mam ten sam problem, przy logowaniu do App Store pojawia się magiczny napis "No GUID is available. contact Support for assistance". Partycję mam oczywiście w systemie GUID. Znalazłem sposób taki:
Kod:
Can not log in to Mac AppStore with the error message; No GUID is available;
follow this steps to fix this problem:
Delete the file / Library / Preferences / SystemConfiguration / NetworkInterfaces.plist
Reboot
Remove all the network adapter configuration in System Preferences -> Network.
After all the network adapter is removed, now add another new network adapter by pressing "+"; sign at the bottom left of the network preferences.
No więc robię:
- usuwam plik NetworkInterfaces.plist
- restart
- usuwam w preferencjach sieci z listy adapterów dostępne urządzenie
- dodaję nowy adapter "+"
Loguje się do AppStore i to samo: No GUID is available. contact Support for assistance
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.