Jak pisałem dysk to wąskie gardło 15 GB odczytu do tego na tej samej partycji ma być zapisywany materiał a wszystko to żeby było mało to dysk jak i partycja Windowsowa.
Przy założeniu że masz dość nowoczesny hdd z wydajnością na poziomie 100MB/s - to odczytanie i zapisanie takiego materiału nie powinno trwać dłużej jak 5 minut, więc to nie jest najwęższe gardło, ale dość istotne...
Pomógł: 16 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1148 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2010-08-01, 20:11
oswaldini napisał/a:
Pomyśl sobie ze na myapple porównalem te kompy do macarpro - stało sie to co myslalem - zjechali mnie za to ze sie nie znam na hardwarze hahaha ciecie sami by nie umieli CPU do socketu włożyć :P Ehh żal, nie da się z nimi w ogole dyskutować.
Z częścią osób nie da się dyskutować dla tego inni nazywają ich fanbojami.
Taki maczek pro przy SLI i pełnym wsparciu OpenCL nie ma szans z takim potworem jak w nim spokojnie nawet nie 6 a 4 SLI - tylko procki będą identyczne. A zamieszanie zrobi w wyniku końcowym zrobi OpenCL
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Szkoda tylko że pokazuje jako Haka a nie 3.1 (pokombinuje z smbios)
GeekBench tak jakoś ma, że jeśli usawisz smbios na MacPro3,1 to w każdym znanym mi przypadku wypisuje Hackintosh... podejrzewam że geekbench sprawdza jeszcze jakieś wartości i wtedy jeśli się nie zgadzają to wywala "hackintosh"...
PS Poszukuje jakiegoś testu pod OS X który w miarę wiarygodnie by przetestował transfer z/na HDD.
XBench/AJA System Test nie sprawdzają się...
PSS - Zobacz na opis mojego kompa z geekbench'a (bez podkręceń itd):
Pomógł: 16 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1148 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2010-08-01, 23:44
Dokładnie.
Pobawiłem się frameworkami - czemu nie na dysku ratunkowym !!!! - teraz muszę od nowa stawiać system (tym razem skorzystam z kopii zapasowej TM)
Mimo wgrania poprzednich system wstał.... tak wygląda
//edit
System przywrócony - idealnie zrobił kopie przed samym p.erdolnieciem Po wszystkim musiałem tylko raz jeszcze zainstalować Chameleona ufff
//edit
Mały teścik przeprowadzony przez apple userów - wydajność ATI
3D SHOOTOUT at 2560x1440:
'mid 2010' iMac Core i7
versus two other Macs
Kod:
http://barefeats.com/imac10g.html
Before:
After:
1920x1080:
Aktualizacja driverów - Posiadacze ATI zainteresujcie się!
Wysłany: 2010-08-18, 19:08
Pojawił się nowy OpenGL Extensions Viewer poza nowym nr zmienił sie proces testowania kart - stał się bardziej GPU żerny :] Poza tym obsługuje OpenGL 4.1 ale co z tego skoro oni (Apple) nawet nie potrafią włączyć 3.0 tam gdzie to jest wspierane....
Wynik ze starej wersji OpenGL Extensions Viewer - Obok dla porównania z Windows, przy 1 kostce (tak jak testowała starsza wersja)
Wynik z nowej wersji 3.31 - Obok z Windows przy, wielu kostkach (zmiana w wersji 3.31)
Wiadomo iż na Windows nie wygląda to za dobrze gdyż wszystko idzie po Open GL który rzadko jest optymalizowany pod grafikę - sterowniki głównie idą w Direct 3D. Mimo wszystko w 1 przypadku dokładnie widać jak było w 10.6.0 (ten wynik z windy był zbliżony do tego spod win) a jak jest teraz
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.