Pod Osx wszystko ładnie gra co do usb i dvd, ale chodzi mi o sam bootloader aby wykrywał mi DVD i dyski twarde podłączone .
Jak w temacie Chameleon RC2 na USB
_________________ Asus A6jc update CPU
Leopard 10.6.6 Retail Chameleon v2 RC4
Intel 945 PM, Core2Duo T7200 (2.00 GHz)
3GB DDR2 667; Nvidia GeForce Go 7300 128 MB; (Kamera 1.3 M Pixels - nie działa)
Resta ok
apokryf, W któryś wersjach chameleon'a/pc_efi nie działa bootowanie z CD/DVD... więc może masz taką wersję...
A czy w ogóle chameleon powinien widzieć dysk USB... hmmm, musiałbym sprawdzić, ale na 99% tak...
No niestety nie udaje mi się żadna kombinacja:-( wyłącznie chodzi mi tylko bootloader na Chameleon 2.0 RC1 r431 + PC_EFI 10.3 . Czyli Nadal nie wykrywa mi DVD/CD oraz dysków zewnętrznych.
Natomiast udało mi się zrobić klucz USB instalacyjny Snow Leopard-a (w razie jakiegoś reinstall)
Szkoda.
Może są jeszcze jakieś sugestie
ps. Tak po za tym dziękuję za pomoc, w razie co jak znajdę rozwiązanie to na 100% poinformuję.
Pozdrawiam
Resta ok
No jak wyżej napisałem nie znalazłem . Działa mi jako tylko bootloader chameleon rc1+10.3 (nie wykrywam mi DVD/CD), a natomiast inne bootlader-y miałem tylko ciągły restart nie uruchomiały się w ogóle
Również sprawdzałem rozwiązaniem: EmpireEFI, BootThink, Lizard i na nic
Resta ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.