Wysłany: 2009-11-24, 00:57 Czy da rade odzyskać dane?
Posiadam dysk 110GB i miałem podzielony na 2 partycje 30gb i 80gb. 80-tka była jako ntfs. Przed instalacja Leosia 30-stke sformatowałem jako journaled w disk utility i podczas formatowania 7-krotnego wyskoczył error i disk utility widział już od tego momentu tylko cały dysk jako jeden obszar gdzie ntfs [80gb] nie był wcale ruszany. Włożyłem instalkę xp-ka i widziała 2 obszary podzielone ale nie sformatowane. I właśnie na tej 80 miałem wszystko, sprawozdania, zadania na studia, filmy, muzykę, dokumenty, zdjęcia, programy i obraz Snowa :[ gdzie nawet nie zdążyłem go zainstalować. Specjalnie po to instalowałem 10.5.7 żeby na nim przygotować sobie instalkę. Czy jest jakiś sposób aby to naprawić? Aktualnie jestem na distro iAtkos v7, czy potrafi mi ktoś pomóc? proszę? bo to ważne dla mnie, jak na razie nic nie robiłem z tą 80 po tym psikusie... A znowu siedzieć i ściągać w partach tyle kawałków snowa to aż mi ręce opadają...
Bardzo was proszę jeżeli ktoś wie jak to zrobić to proszę o pomoc ;]
Też miałem podobny problem, tylko że przez pomyłkę sformatowałem dysk z danymi na USB zamiast pendrive. Próbowałem odzyskać wszelkimi programami, ale okazało się że mam uszkodzone dodatkowo sektory i program do odzyskiwania przerywał skanowanie. Jeśli nie dasz rady mam namiary do gościa który się zajmuje odzyskiwaniem [ mój dysk odzyskał ].
Kod:
http://www.iro.enetia.pl/hamac.htm
Jest taki programik testdisk pod windows. Bez problemów przywraca mbr i system plików (hfx niestety nie przynajmniej w tej wersji co mam). Przywraca również układ partycji. Nie raz wyczyściłem sobie partycje i i nawet po formacie takowej udało się przywrócić wszystko bezproblemowo. Jednak trzeba tu uważać, da się przywrócić tylko ostatni układ, więc jak coś już pogrzebaliśmy to lipa i pozostaje wyszukiwanie plików z całego dysku np. ontrackiem recovery.
_________________ 10.6.1 on: Gigabyte P35C S3 - Core 2 QUAD Q6600 - AHCI - HD2600PRO 512mb - GFX w/o qe/ci
10.5 BOX + 10.5.6 Combo on: Acer, GM965 (x3100), ICH8 10.6.1 on: Asus p6t deluxe X58, i7, GF260
dobra dałem już sobie z tym spokój, po prostu ściągnąłem wszystko z powrotem co miałem na tym dysku i jest ok ;] ale w każdym bądź razie dziękuje wszystkim za pomoc ;]
Podrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.