U mnie niestety problem z iCloudem występuje już na etapie tworzenia konta... a mianowicie dostaję błąd:
Pierwsze co uczyniłem to aktualizacja Chameleona do wersji 1618 z fixem Janka - ciągle błąd.
Następnie wygenerowałem nowy smbios przy użyciu Chameleon Wizarda - problem niestety pozostaje.
314TeR wspomniał, że karta sieciowa (w moim przypadku jest to karta Attansic L1E na płycie Asus P5Q Pro - uruchamia ją AttansicL1EEthernet.kext) powinna być rozpoznawana jako "built-in", nie mam tutaj pewności dlatego daję screena z Profilu systemu:
Jest jeszcze jakaś ostatnia deska ratunku której mogę się chwycić, czy zostaje jedynie skasowanie preferencji systemowych?
314TeR wspomniał, że karta sieciowa (w moim przypadku jest to karta Attansic L1E na płycie Asus P5Q Pro - uruchamia ją AttansicL1EEthernet.kext) powinna być rozpoznawana jako "built-in", nie mam tutaj pewności...
Jak nie masz pewności czy masz ustawioną kartę na built-in to w Chameleon Wizard'zie w zakładce org.chamelon.Boot zaznacz Ethernet Built In. U mnie np. było to potrzebne żeby logować się do App Store.
314TeR wspomniał, że karta sieciowa (w moim przypadku jest to karta Attansic L1E na płycie Asus P5Q Pro - uruchamia ją AttansicL1EEthernet.kext) powinna być rozpoznawana jako "built-in", nie mam tutaj pewności dlatego daję screena z Profilu systemu:
Na tym screenie nie będzie widać... ale tak jak napisał fenriz, dodaj Ethernet built-in" i powinno ruszyć. Jak nie pomoże to musisz wykasować preferencje systemowe od sieci i skonfigurować interface'y od początku.
PS Masz AppleID do logowania iTunes/Appstore? działa ono poprawnie?
Ja mam kexty Atherosa(l1c ethernet), problem ten sam, podczas logowania na moje Apple ID
podczas próby tworzenia nowego to co u pc-qwerty.
Konfiguracja w informacjach o systemie taka sama jak wyżej.
Chameleon z fixem Janka, ethernet built-in wpisany, usuwałem i dodawałem od nowa interfejs sieciowy.
AppStore działa normalnie, smbios uzupełniony.
W konsoli tylko
Kod:
Nie można było ukończyć tej operacji. (Błąd ASOErrorDomain 1000.)
Nie wiem czy ci to pomoże, ale mi również iCould (i FaceTime) nie chciało pójść za żadne skarby nawet pomimo chameleona 2.1 r1496 a potem także tego od Janka i dodanego ethernet built-in. Rozwiązaniem okazało się ... zmiana mojego sprzętu w SMBios (w Chameleon Wizard) z MacBookPro 8,1 na 3,1 i wygenerowanie nowego seriala .
Wniosek z tego taki, że jeśli iCould nie chce nam odpalić nawet pomimo zrobienia wszystkiego co opisane w tym temacie to proponuje pobawić SMBios i chociażby tak jak ja zmienić rodzaj sprzętu za jaki podaje się nasz komputer. Mam nadzieję, że komuś ten sposób pomoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.