Może spróbuj CHIMERA tylko nie powiem Ci co i jak się robi mając już chameleona. Nie wiem czy instalacja Chimera mając chameleona cos nie namiesza.
Dla jasności u mnie po wpisaniu ID Apple tego co używam do iTunse Store było "Ten identyfikator Apple ID jest prawidłowy, ale nie jest kontem iCloud", problem miałem też z zalogowaniem FaceTime
Zmiana na wersję 1496 chameleona i wszystko działa bez problemu.
Na zagranicznych forach też opisywali, że problem zniknął po instalacji wersji 1496-1497 problemu nie mieli Ci co mają Chimera.
W takim razie nie wiem gdzie u Ciebie leży problem, może coś w smbios?!:)
Pozdrawiam
Może spróbuj CHIMERA tylko nie powiem Ci co i jak się robi mając już chameleona.
Chimera to chameleon ze zmienioną nazwą... notabene ostatnia wersja bazowała na chameleonie w wersji 8xx więc deko muzeum.
wieniu26 napisał/a:
Zmiana na wersję 1496 chameleona i wszystko działa bez problemu.
Raczej od tej wersji i wyżej nie powinno być problemu. Łatka jest dodawana i już obecna w późniejszych wersjach.
Problem z logowaniem iCloud może być powiązany z tym z logowania appstore, itunes... sprawdzajcie czy macie poprawnie uruchomioną kartę sieciową, czy jest jako "buil-in", czy uuid jest ok... a jak wszystko niby jest ok, to wyrżnąć preferencje systemowe i zrestartować kompa.
Wersje wyższe od 1497 (próbowałem koło 5) nie pozwalały mi na połączenie w FaceTime. Miałem teraz najnowszą jaką pokazuje CH-W czyli 1618 i nie mogłem sie zalogować do FaceTime a tym bardziej do ICloud więc MOIM zdaniem łatka owa nie do końca jest dodawana albo po prostu u mnie nie działa. Trochę to dziwne ale tak jest bo wersja 1496 uruchamia u mnie ICloud jak i Face Time. Może jakiś dziwny zbieg okoliczności?
Ze mnie żaden znawca tematu w przeciwieństwie z całym szacunkiem do Ciebie 314TeR po prostu opisuje to co się dzieje u mnie . U mnie pomogło więc warto napisać może i komuś pomoże.
Pozdrawiam
Niestety z Chameleonem sprawa wygląda następująco. Źle robi UUID, który jest wymagany przez Facetime oraz iCloud, zostało to poprawione w 1496 (Facetime Fix). Niestety ta poprawka powoduje problemy na komputerach z Raid, więc w kolejnych revach została usunięta.
W chimerze można ją włączyć parametrem, chyba facetimefix.
Marucins napisał/a:
Po dodaniu SMBios.plist nic nie działa.
Może masz wpisane UUID w SMBios?
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Ostatnio zmieniony przez janek202 2011-10-13, 17:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.