Wysłany: 2011-05-02, 11:34 Jak zmienić 24-klatkowy plik mov. na 25-klatkowy?
Jest sprawa Panie i Panowie:
Mam filmik o parametrach: Frame Size: 1920x1080, Compressor: XDCAM EX 1080p24 (35mb/s VBR, Data Rate 4.1 MB/s, Vid. Rate 23.98 fps
Chcę go przerobić za pomocą pakietu Final Cut Pro na plik DVD i wypalić na płycie za pomocą DVD Studio Pro. Kompresowałem go już w „Compressorze” na pliki DVD.
Niestety, DVD Studio Pro ciągle wyświetla komunikat, że dochodzi do niezgodności w „klatkarzu” i nie może zaimportować plików wideo w formacie NTSC.
W jaki sposób najlepiej przerobić 24-klatkowy film na 25-klatkowy, nie tracąc na jego jakości i wgrać na płytę jako film DVD?
a czy projekt w DVD SP musi byc w PAL? bo jesli nie to mozesz zrobic projekt w NTSC i wtedy pliki z klatkarzem 23.976 powinny sie dać zaimportować (tak wynika z dokumentacji DVD SP)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.