Mam dosc dziwne pytanie.
Widzialem kilka poradnikow o tym jak zrobic / skompilowac wlasne LiveCD lub wyedytowac iso jakies dystrybucji w linuxie [storn nie podam ale widzialem kilka], i tak sie zastanowilem czy nie da sie zrobic tego samego z mac'iem retailem, np. akurat pod moj komp [bylaby to dystrybucja tylko dla mnie ]
NMiwe chodzi mi tu o instalowanie sterow pod zainstalowany juz retail na kompie... chodzi o wyedytowanie takiego typowego instalatora jak w iAtkos czy iDeneb, Hazard albo iPC lub innych tylko poprostu zrobiona przeze mnie.
Jesli jest w necie jakis poradnik lub postep pracy jakies grupy hakerskiej zajmujacej sie tworzeniem dystrybucji maca [ale typowo z przebiegiem prac co robili i jak]to bylybym wdzieczny za link .
Oczywiscie to tylko pomysl, [jesli jest calkowicie niemozliwy napiszcie xD] ktory fajnie byloby zrealizowac.
_________________ Linux Ubuntu 10.4 at this time
Mac OS X in the future
Skateboarding more...
********OpenGL********
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3690 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-06-13, 20:07
Jest to jak najbardziej mozliwe i realne. Pytanie po co robić sobie tyle problemów ?? Zrob sobie własne BootCD i jezeli Ci tak bardzo zalezy to zrób sobie tak jak ja instalke, która wszystko za Ciebie zainstaluje: Chameleona, własne kexty, pliki, wykona za Ciebie jakie tylko chcesz polecenia w terminalu itp
Ja taka instalke wrzuciłem sobie na BootCD i po zainstalowaniu systemu i po pierwszym bootowaniu z płytki uruchamiam instalator, wykonuje tylko 2 klikniecia i voila
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3690 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-06-13, 21:08
Programu instalacyjnego nie zrobisz za pomoca BootCDMaker, tylko samo BootCD. Jak poczytasz co i jak to zrobisz sobie program instalacyjny i napiszesz prosty skrypt ew zrobisz instalacje chameleona i kextów recznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.