Nie wiem, czy wiecie, ale Mediafour wydało nową wersję dobrze nam znanego programu MacDrive. Ma on wg mnie przełomową opcję - odczyt makowskich dysków RAID.
Kod:
http://www.mediafour.com/products/macdrive/pro/
Bardzo mnie ta wiadmomość ucieszyła, więc czym prędzej ściągnąłem trial i zonk.
Niestety u mnie nie działa. Wykrywa co prawda dwa nowe dyski, ale nie mam do nich dostępu.
Jestem pewien, że chodzi tu o to, że mój zestaw RAID to 1+0, czyli dwa zestawy podwójnych dysków lutrzanych spiętych w stripe. A miało być tak pięknie.
Czy wam działa ta opcja, przy "normalnych" zestawach 0, albo 1?
UPDATE:
Walczyłem ostatnio z dyskami znowu i tym razem postawiłem RAID0 na czterech dyskach. Potrzebowałem więcej miejsca, a ceny dysków jakie są każdy wie
No i znów zainstalowałem triala nowego MacDrive 9 Pro.
Teraz już wszystko śmiga jak należy zestaw RAID jest normalnie wykrywany w Win 7 x64.
Rewelacja! Już nie ma potrzeby kombinować z dodatkowymi dyskami, exfatami itp przy dual osach z win.
Aż dziwne, że u nikogo innego nie wzbudziło to żadnego zainteresowania Macie jakieś inne, tajne, lepsze sposoby?
_________________ Mac OS X 10.7.4
i7 2600K + Asus P8Z68 Deluxe + XFX 6870 1GB + Geil DDR3 16GB 1600MHz + SSD OCZ Vertex 3 MaxIOPS 120GB + RAID 0 4 x Samsung HD502HJ 500GB + Corsair CMPSU-650HXEU
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.