Wysłany: 2009-09-05, 15:05 Nowy bios F11 dla płyt GIGABYTE
Ciekawostka dla tych co mają płyty gigabyte. Sprawdźcie sobie czy jest dla Was dostępna wersja biosu F11. Wczoraj zauktualizowałem, dodano parę opcji, zmieniono troszku kolejność ale co najważniejsze :
w trybie AHCI komp startuje praktycznie od razu, zapiernicza az miło [ poprzednio zawsze coś tam sobie mielił, teraz jest naprawdę szybko ]
A tu widze jeszcze co innego. Dziwne to jakieś Dziś szukałem Biosu F11 i nie ma go na stronie gigabyte, a tu w tej liście co podałeś to pierwszy raz widze 10F dla mej płyty. O co tu chodzi ? Chyba co kraj to obyczaj, bo niby gigabyte ale w każdym kraju co innego
Jesli na stronie Gigabyte dostepny jest BIOS w wyższej wersji to oczywiscie nalezy go uzywac
Nie kazdy niestety ma takie szczescie do mojej plyty nie nie ma zadnego biosu z AHCI 1.2 anie oficjalnego anie BETA
Sporo tam jednak biosow do przeroznych plyt glownych Gigabyte'a do ktorych oficjalne poprawiki jeszcze sie nie pojawily
Gigabyte ma chyba najgorsza obsluge AHCI tzn. najwolniejsza detekcje urzadzen.
Tak wiec ... jesli komus doskwiera powolne wykrywanie AHCI to warto sprawdzic.
Oczywiscie BETA wiec istnieje jakies tam ... ryzyko (zawsze)
Jednak ostatnio zrobilem update na P35-DS3R na F13 i efekty widac jak na dloni.
Boot szybszy o kilka (moze kilkanascie) s.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.