maliktomek Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 177
Wysłany: 2011-09-14, 10:48 Odtwarzacz DVD
Odtwarzacz DVD (standardowy z OSX) nie chce się otworzyć - zarówno z płytą jak i bez.
Po włączeniu od razu wywala mi komunikat: Program odtwarzacz DVD nieoczekiwanie zakończył pracę.
System: Mac OSX (RETAIL) 10.6.8, sprzęt jak w stopce.
Raport załączam na dole.
Spotkał się toś z tym?? Co może być przyczyną??
Wysłany: 2011-09-14, 11:10
jeżeli zmieniający się pulit co 5s i przezroczyste paski oznaczają że działa to tak.
Kartę mam ATI4870, ale nie wgrywałem żadnych pathow... bo ktoś pisał że 4870 nie potrzebują, zmieniłem tylko frammebuffer na baboon (ma przezroczyste paski, chowający się dock i zmieniające się tapety), zdjęcia (raw, jpg itp) odtwarza podgląd...
Czy można go wgrać na nowo?? może coś się źle zaktualizował, choć wcześniej go nie testowałem.
Masz GE=Yes w org.chameleon.Boot.plist? To że masz przeźroczysty pasek do 10.6.8 już nie wystarcza aby poprawnie działały odtwarzacz DVD i inne programy wymagające QE/CI.
Masz GE=Yes w org.chameleon.Boot.plist? To że masz przeźroczysty pasek do 10.6.8 już nie wystarcza aby poprawnie działały odtwarzacz DVD i inne programy wymagające QE/CI.
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
To źle wybrałeś... baboon jest dla kart 5xxx i raczej nie będzie działał z 4870 i dlatego GE w ogóle nie działa, więc wywala się odtwarzacz DVD.
Obraz masz dla tego, że ATI od 10.6.5 bez GE=Yes odpala się w trybie "jakby pośrednim" i poprawnie uruchamia wyjścia obrazu, ale nie działa wtedy QE/CI i dlatego pada Ci odtwarzacz DVD.
Wysłany: 2012-03-25, 17:45
W takim razie zmieniam kartę graficzną - jaką polecicie do ok 600zł?? Gigabyte 4870 nie dziala poprawnie na zadnym framebufferze - nawet zrobionym ręcznie ;((
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.