Mam ciekawe pytanie, czy wie ktoś może jak zarządzać trzema monitorami z pozycji komputera.
A mianowicie mam podłączony 2 x DVI i raz HDMI.
rozumiem że karta może obsługiwać jednocześnie tylko dwa monitory lecz w windows w ustawienia wybierałem które w LION widze niestety tylko 2 monitory mimo że podpięte są trzy.
Na razie jednym ratunkiem jest dla mnie jak chce wyświetlać na 3 monitorze muszę ręcznie odłączyć HDMI.
Jak ktoś się zna na sprzęcie wie ze ciągłe odłączanie podłączanie HDMI jest nie zdrowe i może uwalić wtyczkę lub sprzęt.
No i co ciekawe pytanie ?
pozdro dzięki za pomoc Marcin
_________________ Lion 10.7 Retail 64bit | Asus P7P55D-E | i5-750 2.66 Ghz | DDR3 8 GB 1600MHZ DUAL G.SKILL SR SNIPER CL9 | Sapphire Toxic HD 6850 | OCZ600MXSP-EU | HDD SEAGATE 1TB SATA | ASUS DRW-24B3ST
iPhone 4 16GB | 4.3.3 JB | Belkin AirCast Auto HandsFree
ATI 6xxx mogą obsłużyć na raz więcej niż 2 monitory, ale są kruczki. Najważniejsze to używany frambuffer musi się zgadzać z zestawem złącz jakie masz na karcie. Tu masz przykład działających 3 monitorów:
Pomógł: 234 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-12, 12:57
zahvyt napisał/a:
mi po HDMI śmiga,wiec jeżeli będą działać dwa porty DP to może 4 monitory będą działać
Jest szansa.
Z tego, co czytałem HDMI i drugi port DVI są, że tak powiem, na jednej linii.
Inaczej mówiąc, jeśli uda się jakoś odpalić drugie DVI to nie będzie działać HDMI.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.