Ludzie mam problemy z redsn0wem chodzi o to że gdy podłączam ipka i przejdzie ładowanie expilotu to zatrzymuje się na białym ekranie i stoi w miejscu a w redsn0w wyskakuje error jakby co to w ipku mam soft 4.3.2 i najnowszego redsn0wa który go obsługuje jakieś pomysły??
Rabinof na twoim miejscu spróbował bym:
-Użycie innej wersji redsnowa
-Przepiecie w inne gniazdko USB może sterownik się zle przyjol
-Uruchomić komputer z już wpietym iphonem
-Zaktualizowanie Itunesa
Ew. Sprawdź czy w biosie nie masz coś przestawione z portami USB
Jak to nie pomoże to spr sekcje USB w DSDT
A może wina leży po stronie iPhone ma za dużo namieszane, rozumie ze postępująca jak Pan Bóg przykazal i robisz restore czystego softu a dopiero potem JB?
A jak nie no to jak wcześniej pisałem zostaje JB na win
To też nie to na każdym innym począwszy od 4.0 do 5.0 beta nie działa wydaje mi się że to chyba jednak wina Redsn0w'a bo po użyciu Pwnagetool'a działa dobrze tak samo jak po użyciu greenposi0n'a na sofcie 4.0 działa
_________________ ASUS P5QL-E P43 | ICH10-R | ALC1200 | Mac OS X Lion 10.7.4 | Intel Core 2 Duo-E8400 | 4GB DDR2 Kingston | WDC WD7500AADS-00L5B1 Media | Nvidia GTS 250 512mb | Apple Magic Mouse | Trust Bluetooth 2.1 Gold Plated
Być może ale raczej w Twoim przypadku, bo ja jeszcze nigdy nie miałem z Redsn0wem problemu i prawie zawsze właśnie jego używam czy to do Ipod Touch, Ipad czy też Iphone no i tym bardziej że głównym systemem jest właśnie Mac dopiero potem wydawana jest na Windowsa.
Rabinof, To ze masz ICH10R nie oznacza ze porty są prawidłowo skonfigurowane w DSDT. czasami zdarzają sie krzaczki i kwiatki. Czasami wina leży po stronie wersji BIOS'u, warto wtedy wgrać nowszą/starszą wygenerować nowe DSDT i sprawdzić efekt. Przejrzyj też ustawienia BIOS'u a w szczególności część odpowiedzialną za USB i przetestuj rożne ustawienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.