witam, po postawieniu liona nie dziala mi time machine czy ktos wie co z tym zrobic? wywala mi tylko komunikat "Wystąpił nieoczekiwany błąd (kod błędu -6584)."
Pomógł: 16 razy Wiek: 28 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1220 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2011-07-22, 09:17
Rozumiem iż wcześniej pod Snow działa? Sam jeszcze nie przeniosłem całego bałaganu. Nikt nie zgłaszał podobnego problemu.
Więc zrób standardowe podejście (zakładam iż wielkość jest odpowiednia i format będzie w hfs+).
Poprzez DiskUtil - sformatuj partycje. Jak pojawi się okienko czy chcesz wykorzystać ją do TM zaakceptuj.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
jest tylko maly problem... korzystam z NAS-a a dokladniej z WD Mybook na ktorym mam pliki tm
atak odchodzac troche od tematu jak ci sie udalo uruchomic audio?
Pomógł: 16 razy Wiek: 28 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1220 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2011-07-22, 09:36
NAS powiadasz... widziałeś listę bolączek pod nazwą nie kompatybilne aplikacje :(
Może prawo zapisy utracono? Albo Lion przestał wspierać jakieś protokoły.
Co zmiana systemu, to zmiany w protokole AFP i obsługą woluminów sieciowych... znam tę bolączkę, parałem się zmuszaniem linuxów do udostępniania dysków po AFP przy pomocy pakietu netatalk i niedawno się poddałem... sprawniej i stabilniej jest postawić haMac serwer niż walczyć z netatalkiem... NAS'y i inne wynalazki na linuxie korzystają tylko i wyłącznie z netatalk, bo nic innego nie ma i będą miały te same problemy co reszta takich urządzeń. Wg mnie jak chcesz archiwizować na dysku sieciowym bez obaw, to tylko na Mac'u, haMac serwerze lub TimeCapsule.
no wiesz... korzystam z tego co mam ale dziekuje za odpowiedz. a propos, WD napisalo na stronie ze narazie nie bedzie dzialac i nalezy czekac na nowy firmware. (tylko jak teraz sie dostac do faktur ktore mam na tym nas-e???
no wiesz... korzystam z tego co mam ale dziekuje za odpowiedz. a propos, WD napisalo na stronie ze narazie nie bedzie dzialac i nalezy czekac na nowy firmware. (tylko jak teraz sie dostac do faktur ktore mam na tym nas-e???
TM nie służy do przechowywania faktur... a do archiwizowania systemu jako takiego...
Jak wolumin sieciowy oprócz AFP, możesz z poziomu OS X śmiało użyć SMB, NFS, czy nawet FTP. Któryś z pozostałych dobrze będzie obsługiwać ten NAS i najprawdopodobniej będzie to SMB.
Wysłany: 2011-07-22, 14:31
W domowym zaciszu Samba będzie najlepszym rozwiązaniem.
Raz umieściłem plik na partycji od TM - zginął. Więcej tam nic nie trzymam poza kopiami zapasowymi robionymi przez TM.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 Enoch-r1970 Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWSADD: Dell UltraSharp U3011 # Logitech MX Revolution # Logitech diNovo Edge # WD My Book Studio II 2TB # Logitech Z5500 Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
W domowym zaciszu Samba będzie najlepszym rozwiązaniem.
Raz umieściłem plik na partycji od TM - zginął. Więcej tam nic nie trzymam poza kopiami zapasowymi robionymi przez TM.
A to ciekawe . Bo Ja nie mogę się z poziomu Liona połączyć z samba zainstalowana na routerze dzięki Tomato. Wyskakuje ,że ta wersja samby nie jest obsługiwana .
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.