Wysłany: 2009-08-30, 15:08 Uruchomienie OS X na Asusie X51L z dysku 3,5"
Mam zainstalowany oryginalny Mac OS X Retail na PC. Rozważam jednak sprzedanie jednostki i chciałem podłączyć dysk z OS X do laptopa Asus X51L. Jego specyfikacja nie powinna być problemem, ale jest inny problem - nie wiem jak uruchomić laptopa z dysku podłączonego za pomocą tej przejściówki ATA>USB. W BIOS-ie ustawiłem by bootował system z pamięci zewnętrznej, ale nic to nie dało - dalej ładowany jest system preinstalowany. Bootowanie z F* nie daje rezultatu - mogę przebierać między systemami jedynie na dysku wbudowanym.
Musisz jakoś ustawić kolejność uruchamiania urządzeń... jeśli możesz uruchomić np z klucza USB, to z takiego dysku też powinieneś mieć taką możliwość. Pogrzeb w BIOS'ie, poczytaj dokumentację, lub napisz do wsparcia ASUS'a - jest po polsku i chętnie pomagają.
Rozważam jednak sprzedanie jednostki i chciałem podłączyć dysk z OS X do laptopa Asus X51L
Mozesz miec spory problem z tym laptopem mimo ze jego specyfikacja na to wogole nie wskazuje:)
Jezeli aktualizowales Bios do najnowszej wersji mozesz miec, chodz nie musisz jesli nawet uda ci sie zainstalowac Mac OSX to moze byc problem ze stabilnoscia
Zupelnie np nie udalo mi sie uruchomic Wifi Grafika tez jakos tak dziwnie bylo to jakis czas temu moze sie cos zmienilo ?:)
Ja bym najpierw sprobowal
Pozdrawiam
_________________ Dell Inspiron 1720 - Snow 10.6.5 and Snow Server 10.6.5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.