Jeśli nie przełączyłeś się na root'a to każdą taką komendę musisz poprzedzić "sudo" i potem podać hasło do swojego konta, jeśli ie masz, to musisz je założyć.
Current GPT partition table:
# Start LBA End LBA Type
1 40 409639 EFI System (FAT)
2 409640 208790455 Mac OS X HFS+
3 209052600 417433415 Mac OS X HFS+
4 417695560 624880263 Mac OS X HFS+
Current MBR partition table:
# A Start LBA End LBA Type
1 * 1 625142447 ee EFI Protective
MBR contents:
Boot Code: Unknown, but bootable
Partition at LBA 40:
Boot Code: None (Non-system disk message)
File System: FAT32
Listed in GPT as partition 1, type EFI System (FAT)
Partition at LBA 409640:
File System: HFS Extended (HFS+)
Listed in GPT as partition 2, type Mac OS X HFS+
Partition at LBA 209052600:
Listed in GPT as partition 3, type Mac OS X HFS+
Partition at LBA 417695560:
Boot Code: None
Listed in GPT as partition 4, type Mac OS X HFS+
_________________ Acer Aspire 5720z
iPC 10.5.6 update to 10.5.8 Vanila 9.8.0
Asus P5QLD PRO | C2D e8500 | 4GB RAM | Nvidia 9600gt |
ideneb10.5.8 LiteEd. + Retail 10.6.0 + jakiś windows
Oj, ja nie patrze dokładnie... przecież Ty nie możesz mieć tabel hybrydowych, bo nie masz tam żadnego Fat32 czy XP na NTFS'ie aby był potrzebny...
OK, podejrzewam że wiem gdzie jest problem...
w tym wątku był opisany podobny problem, czyli umiejscowienie chameleon'a... okazuje się że nie jest to takie oczywiste jak się wydaje.
Obecnie masz po kolei:
EFI
iPC
Retail
reszta...
Niestety jeśli wywalisz partycję iPC to pozbędziesz się możliwości startu. Powinieneś zamienić kolejność systemów, czyli powinny wyglądać tak:
EFI
Retail
iPC
reszta...
Problem jest w tym, że cały chameleon musi być na pierwszej systemowej partycji po partycji EFI... czyli tu na partycji iPC którą chcesz usunąć.
Teraz najlepiej jest zrobić zwyczajnie klon Retail'a na partycję iPC. Można to zrobić programem Carbon Copy Cloner, jak masz uruchomionego Retail'a to normalnie z niego kopiujesz system na partycję z iPC - i tu WAŻNA UWAGA - wywalisz w ten sposób sobie chameleon'a i zanim się zrestartujesz będziesz musiał go przeinstalować na nową partycję z Retail'em...
Zadziałało, choć duszę miałem na ramieniu... bo nie wiedziałem czy zbyt wiele nie ryzykuję.
I w takich wypadkach przydaje się klucz USB z zainstalowanym Chameleon'em lub XPC... jak uwalisz chameleon'a to z jego poziomu odpalasz OS X i go sobie na spokojnie reanimujesz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.