widze ze co tydzien ostatnio updaty dają, jak narazie wszystko mi działo po ich zainstalowaniu , bo sysem mój posiada w zasadzie niewiele modyfikacji : tylko dsmos.kext - od czego on jest , co on dokładnie robi ? , reszta to chamelon 2 + dsdt.aml + pc-efi_10 - czyli specjany boot , aha i jeszcze usunołem AppleIntelCPUPowerManagement.kext
Wiecj mam naprawde niewiele modyfilacji
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Wysłany: 2009-07-15, 09:53
music napisał/a:
widze ze co tydzien ostatnio updaty dają, jak narazie wszystko mi działo po ich zainstalowaniu , bo sysem mój posiada w zasadzie niewiele modyfikacji : tylko dsmos.kext - od czego on jest , co on dokładnie robi ? , reszta to chamelon 2 + dsdt.aml + pc-efi_10 - czyli specjany boot , aha i jeszcze usunołem AppleIntelCPUPowerManagement.kext
Update zleciał normalnie przez SU, jeden reboot i
WOW przez duże W duże O duże W...
Wygląda na to że naprawili problemy z USB i FireWire... zobaczcie na screen niżej mam USB2.0 wszystkie porty i FW tak jak było tak ostatni raz w 10.5.5...
Brakuje mi jeszcze tylko dźwięku i poprawki do rozpoznawania mojego kontrolera ICHx poprawnie, a nie jako "Unknown"... zobaczymy co jeszcze brakuje do ideału...
No i kaplica... duże WOW zamieniło się w WTF... po restarcie
podczas kręcenia wiatraczka chameleon'a dostaję parę linijek: EBIOS Read Error i cyferki z adresami... potem pokazuje tylko graficzny interface chameleon'a i jak chcę popchnąć start, to już zaczynają śmieci jakieś wchodzić na ekran i snow oczywiście nie wstał...
Co gorsze po resecie miałem to samo w chameleonie od normalnego Leoparda...
Będę musiał to dokładniej zbadać... na razie pomogło przywrócenie domyślnych ustawień w BIOS, parę resetów z guzika itd...
Wysłany: 2009-07-15, 10:35
uuuu
.. a u mnie spoko tyle ze x32 wszystko oprocz SOUND bo jeszcze nie dziubalem AppleIntelCPU biega i takie tam
...moze ktos juz przydziubal 883 na snow ?
Wysłany: 2009-07-15, 17:40
SOUND zrobiony
ciekawa rzecz ze HDEFEnabler sam zaladowany bez Legacy kextow pokazywal mi z AppleHDA ze layoutID mam 889 gdzie nie byl nigdzie okreslany co za tym idzie w Legacy Kextach od mojego 883 musialem pozmieniac na 889 bo nie chcial zaladowac za nic w swiecie poprawnie reszty pomimo edycji plist. dlatego nie mialem dzwieku. Teraz wszystko juz gra i buczy
pozostala tylko kosmetyka z PinConfig'ami ale to na inny czas...bo mam czasem akcje ze znika mi dzwiek z Internal Speaker a na Headphones'ach dziala non stop
wszystko chodzi w tym momencie jak nalezy pozostalo mi tylko odpalenie calego tego snow'a w x64 bo caly czas mam problem z DSMOS'em w x64
a jeszcze PS.
zauwazylem ze czesto "gubi" mi uprawnienia na dysku ...jak klikne co jakis czas weryfikacje to zauwazylem ze znajduje co raz to jakies Diffter's na plikach ale naprawia i potem spoko .. nie czajka chyba taka jego uroda na moim hack'u.. dobra nie przymulam juz ..
@Dee
U mnie dla 64 bit system wstal dopiero z zalaczonym AppleDecrypt, poza tym mozesz sprawdzic ALC883 (legacy) dla snow.
Na podstawie tego robilem 889 ktore w moim przypadku dzialaja...
Update jak update ... wszystko ladnie dziala, az dziwne .. bo to juz chyba 3 update z rzedu (od 380) ktory niczego nie popsul.
Wysłany: 2009-07-16, 20:50
@onfoo
Dzieki za AppleDecrypt'a dziala w 64bitach ale mam akcje ze nie moge zaladowac kext'ow od audio ... nie laduje mi HDEFenablera. i od PS/2 dupereli, ktore niby mialyby byc x64... czyscilem kesza i takie tam duperele i nie chce
co do HDEnablera to ... plecam modyfikacje dsdt, nie mam pod reka dla 883 ale da sie znalesc na insanelymac. Metoda ta ma to do siebie ze jest niezalezna od "bitowosci".
PS2 nie posiadam wiec nic nie podpowiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.